רמרון (Mirtazapine): שימוש, תופעות לוואי ועוד | פסיכיאטר ברשת

רמרון (Mirtazapine): השימוש, תופעות הלוואי, ועוד

רמרון היא תרופה שימושית ויעילה המשמשת לטיפול בדיכאון וחרדה. היא ניתנת כטיפול יחידי או כתוספת לטיפול תרופתי אחר. קצת פרטים.

רמרון (Remeron) הוא אחד השמות המסחריים של החומר הפעיל Mirtazapine, תרופה שנמכרת בארץ גם תחת המותגים מירו או מירטזפין.

הרמרון לא שייך ממש לקבוצת תרופות אך הוא דומה לתרופות הטטרציקליות. הרמרון פועל על ידי הפעלת שחרור מוגבר של סרוטונין ונוראדרנלין (בניגוד ל-SSRI נפוצים כמו ציפרלקס או לוסטרל) ובכך מעלה את ריכוז הנוירוטרנסמיטורים הללו בסינפסה.

בנוסף, יש לרמרון פעילות מעכבת על הרצפטור H1 של היסטמין (פעילות אנטי-היסטמינרגית), וכתוצאה מכך יש לו אפקט מרדים. האפקט הזה חזק מאד במינונים הנמוכים של הרמרון (כמו 15 מ"ג) ודווקא יורד כאשר מעלים את המינון, יתכן בגלל שהפשעת הנוראדרנלין מתגברת יותר. מתברר בגלל זה שרמרון גם מסייעת לנו לישון טוב יותר אבל גם משפרת את איכות השינה.

רמרון מאושרת באופן רשמי לטיפול בהפרעת דיכאון מאג'ורי. בפועל היא משמשת באופן לא מותווה גם להפרעות חרדה, לדיכאון של חולים ביפולרים, לטיפול בעייפות כרונית והפרעות שינה, לפיברומיאלגיה, לדלקת פרקים ולופוס וגם לסינדרום המעי הרגיז.

תופעות הלוואי של רמרון / מירו

לרמרון יש פחות השפעות אנטיכולינרגיות ולכן גורם לפחות עצירות, פחות בלבול וירידה בריכוז. מצד שני בגלל ההשפעה האנטי היסטמינית הוא יכול לגרום לעייפות בעיקר בתחילת הטיפול וכמו כן לעליה בתאבון עם רעב לסוגי מזון עם סוכר, וכתוצאה מכך לעליה במשקל, יובש בפה (בגלל הסוכר) ולעצירות בגלל מה שאוכלים.

לכן חשוב להקפיד על התזונה באופן רגיל וספציפית בזמן שנוטלים רמרון. לרמרון יש גם אינטראקציה מסויימת עם אלכוהול כך שממש לא כדאי לשלב בין השניים. תופעות הלוואי לא תלויות מינון, אבל במרבית המקרים מתחילים בחצי כדור (15 מ"ג) ואפשר לעלות אפילו עד 60 מ"ג, תלוי בצורך הטיפולי ובהתייעצות עם פסיכיאטר.

התועלת שמביאה רמרון בטיפול בדיכאון ובחרדה עולה בהרבה על אי-הנוחיות שבכמה מתופעות הלוואי הללו. הרמרון יעילה במיוחד בהבטים של רגיעה ושיפור השינה, שתי תלונות מרכזיות אצל הסובלים מחרדה ודיכאון. רמרון היא תרופה ותיקה ומוכחת ולכן פסיכיאטרים רבים ממליצים עליה למטופלים שלהם. צריך להתחשב כמובן בתופעות הלוואי בהחלטה על התחלת טיפול או המשך טיפול. כדאי לזכור שלא כדאי להגדיל מינוני רמרון או להתחיל או להפסיק טיפול מבלי להתייעץ עם פסיכיאטר מומחה.

האם רמרון יתאים לכם?

הרמרון היא תרופה טובה ויעילה, הנחשבת בטוחה יחסית לשימוש, בעלת השפעה מרגיעה ומרדימה כך שאם הבעיה שלכם כוללת בעיות שינה או עצבנות כדאי לשקול אותה כטיפול אפשרי. ההשפעה המרדימה והמרגיעה גם מופיעה הרבה לפני ההשפעה נוגדת הדיכאון.

לתרופה לוקח לרוב כארבעה שבועות כדי להגיע להשפעה מלאה ואם אתם לא מרגישים כלום לאחר 6 שבועות, תתיעצו עם הפסיכיאטר המטפל שלכם. תזכורת: אין בשום פנים להשתמש בתרופה מירו או בכל תרופה אחרת ללא המלצה מפורשת מאת רופא בכלל ובענייני נפש מומלץ כי זה יהיה פסיכיאטר או פסיכיאטר מומחה.

רמרון נחשבת יעילה ובטוחה, והיא מרגיעה ומרדימה כך שאם הבעיה שלכם כוללת קשיי שינה או עצבנות זהו טיפול אפשרי

ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961

לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.

מחשבות של אחרים

שרה: יצאתי עם אדם שהוא adhd..יש לו התפרצויות גם לעג .. אנחנו אוהבים אחד תשני אבל אין סבלנות , חושב תמיד שאני מנסה...

Moran: היי אני לוקחת כבר כשנה לוסטר ואני עכשיו בטיפולי פוריות האם זה יכול להזיק להליך ?

פנינה: לקחתי כ20שנה סרוקסט 20מג עם השפעה מעולה ! ו ואצלכם הפסיק לפעול פניתי לרופא שהתחיל לי עם סרנדה ובני משפחתו חצי...

אלכס: כתבה נכונה לחלוטין! הכי חשוב להיות פתוח מבחינת שיתוף המידע עם המטפל. השקרים הם המנוע של הימשכות המצב הרע.....

עדנה: אני נוטלת מירו 7.5 מ"ג בתוספת לסרוקסט וכל הזמן רדומה. איך אפשר להגיע למעט צלילות מוח? קשה לי לכתוב, לחבר...

ראול: גם למישהו שלחם בצבא ונהרגו לו חברים מול העיינים, והוא נכה בכיסא גלגלים שמשפחתו כבר מתה אחד אחרי השני והוא נותר...

עדן: חייבת התערבות פסיכיאטרית דחופה,זה עלול להגיע למצב של פגיעה עצמית או פגיעה בתינוק חלילה.. בהצלחה.

חנית ג'אגר: וואו בדיוק מה שקורה לי לאחרונה אני פניתי לפסיכיאטרית שלי אחרי 6 שנים של טיפול בסרוקסט והחלטתי לקחת פרוזק...

תגובות

11 תגובות לרשימה ”רמרון (Mirtazapine): השימוש, תופעות הלוואי, ועוד“, בסדר כרונולוגי. ניתן להוסיף תגובות בהמשך העמוד.

  1. מאת גלעד:

    שלום ד"ר,

    הפסיכיאטר שלי נתן לי מירטאזפין 15 מ"ג לנדודי שינה ויקיצות במהלך השינה וגם להפרעות חרדה ותאבון שפחת לי.

    כמה זמן התופעות לוואי של התרופה מתרחשות מתחילת הטיפול בערך?

    כמה זמן עד שמתחולל שיפור ניכר בחרדות ובשינה?

    האם במינון הנמוך הזה זה עוזר ותורם גם לחרדות והפרעות אכילה כמו חוסר תאבון?

    תודה ד"ר.

  2. מאת ירדן לוינסקי:

    @גלעד, השיפור בשינה יכול לבוא בתוך מספר ימים, שיפור בחרדות בתוך כשבוע שבועיים. המינון הזה איננו נמוך כמו שאתה חושב…

  3. מאת אבי:

    שלום ד"ר,

    אני נוטל מירטאזפין 15 מ"ג.הכדור מאד עוזר לי לשינה ולחרדות.
    האם זה משפיע על רמות השומנים (כולסטרול) בדם?

    ואם כן מה אפשר לעשות בנידון אם כי אני דיי שומר על מה שאני אוכל.

    תודה ויום טוב

  4. מאת אליעזר:

    נוטל מירטאזפין 15 מג' מזה 4.5 שנים לאחרונה דווקא סובל מנדודי שינה נוראיים. לילות שלמים ללא שינה. תרופות כמו נוקטורנו וזודורם כמעט אינן משפיעות. איך זה
    קורה בתרופה שעד כה הייתה משרה עלי שינה. היש על כך פירסום רפואי. מה עושים לפני שאתמוטט?
    תודה מראש

  5. מאת נוגה:

    אני צריכה המלצה על פסיכיאטר באזור המרכז, המבין היטב את הקשר בין טיפול במירו, וירידה בכדוריות לבנות. התופעה נוצרה אצל אמי, שעברה ברור מקיף המטולוגי, כולל מח עצם וההשערה היא שמירו, הוא שגרם לכך( נמצאו עדויות רבות לכך ברפואה) אימי קבלה הוראה להפסיק את הכדור, אך יש לתת לה תחליף. צריך לוודא שהתחליף לא ידוע כמחולל שינוי בכדוריות הלבנות.
    תודה מראש

  6. מאת אורית:

    שלום
    נשיא נוטלת ציפרלקס וקלונקס כחמש שנים. מ בנובמבר 2015 קיבלתי מירו מכיוון שהייתי מאוד מדוכאת אחרי ניתוח במפרק הירך.
    עד היום אני לא מצליחה ללכת ,השרירים שלי בעיקר בצד ימין (יד ורגל) מאוד חלשים והמצב מחמיר.
    כשניתן לי מירו הפסיכיאטרית אמרה שזה מחליש את השרירים.
    שאלתי היא האם אני יכולה להפסיק לקחת מירו?
    הרופאה שנתנה לי לא נמצאת עד חודש מאי ואני מפחדת ומתוסכלת מהמצב.
    מצפה לתשובתך
    בתודה מראש
    אורית פ

  7. מאת ירדן לוינסקי:

    @אורית, אנא פני לרופא המשפחה או לפסיכיאטר אחר וקבלי יעוץ. עם כל הצער, איני יכול לומר מה התרופה המתאימה בלי לדעת את כל ההסטוריה הרפואית שלכם. פנו לרופא בצורה מסודרת והתייעצו.

  8. מאת שיני:

    האם נטילת חצי כדור מירו 15מ"ג גם מעלה תאיבון ואז מעלה במשקל

  9. מאת שיני:

    שייך לתגובה הקודמת
    ואם אני עושה ספורט כל יום שעה וחצי זה ימנע את עלית המשקל

  10. מאת מאיה:

    שלום האם לאחר תקופה של חצי שנה נטילת הכדור (חצי) עדיין יש התקפי חרדה בפער של 3 עד 4 חודשים?

  11. מאת עדנה:

    אני נוטלת מירו 7.5 מ"ג בתוספת לסרוקסט וכל הזמן רדומה. איך אפשר להגיע למעט צלילות מוח? קשה לי לכתוב, לחבר מלים, להיזכר בשמות עצם – מין טשטוש שמשתלט עלי לחלוטין. אני מבלה את רוב הזמן בשכיבה כי גם שיווי המשקל שלי גרוע. מה עושיםז? מאיפה מתחילים לעשות? תודה מראש

הוספת תגובה






דוקטור, למה לא ענית? כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.

על מנת להגן על אתר זה מפני ספאם, שפה בוטה, התקפות אישיות או מסעות צלב, הפעלתי את אפשרות מודרציית התגובות באתר. כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.
אפרסם את תגובתך מייד לאחר שאוודא שאין שם שום דבר שמסוכן לבריאות.