לוסטרל (Sertraline): שימוש, תופעות לוואי | פסיכיאטר ברשת

לוסטרל (Sertraline): שימוש, תופעות לוואי ועוד מידע

לוסטרל היא תרופת SSRI לטיפול בחרדה ובדיכאון, המשמשת לעיתים גם לטיפול במחלות כרוניות כמו מעי רגיז, כאבי ראש ועוד. האם היא תתאים לכם?

לוסטרל (Lustral) היא אחת התרופות הוותיקות והיעילות בקבוצת התרופות נוגדות החרדה והדיכאון. בארץ היא נמכרת תחת שמות מסחריים נוספים כמו זולופט, סרנדה, סרטרלין-טבע.

הלוסטרל מאושרת לשימוש בטיפול במגוון בעיות כגון דיכאון מאג'ורי, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית (במבוגרים ובילדים), הפרעת פאניקה, הפרעה פוסט טראומטית, תסמונת קדם וסתית (PMS) והפרעת חרדה חברתית. בפועל משתמשים בה גם למצבים נוספים שאינם נפשיים במישרין כמו פיברומיאלגיה, כאבי ראש, הפרעות אכילה, הפרעות הספקטרום האוטיסטי, המעי הרגיז ותסמונת עייפות כרונית (CFS).

הלוסטרל (sertraline hydrochloride) משתייכת למשפחת תרופות ה-SSRI אשר גורמת לקולטנים בנוירונים להיות שרויים יותר זמן בסרטונין שכבר ייצרתם (בין התרופות הנוספות במשפחה הזו: ציפרלקס, פרוזק וסרוקסט). סרוטונין הוא אחד משלושת הנוירוטרנסמיטרים המשמעותיים שנמצאו קשורים לדיכאון (ביחד עם דופאמין ונוראדרנלין). לוסטרל גורמת לרמות גבוהות יותר של סרוטונין ובצורה זו משפיעה על החרדה והדיכאון.

תופעות לוואי של לוסטרל / סרנדה

לוסטרל ידועה כתרופה שתופעות הלוואי שלה קלות ומעטות יחסית, אבל כמו שאר התרופות ממשפחת ה-SSRI היא יכולה לגרום להפרעות בעיכול ובשינה ולהשפיע על החשק המיני.

לא כולם יסבלו מתופעות הלוואי באותה המידה, או בכלל, ובכל מקרה התועלת שטמונה בלוסטרל עשויה להצדיק את אי-הנוחות שבכמה מתופעות הלוואי הללו. כמו עם שאר התרופות מהמשפחה, לא מומלץ לשתות אלכוהול בזמן נטילת לוסטרל, ומומלץ להתייעץ עם הפסיכיאטר אם את מניקה, בהיריון או מתכוונת להיכנס להיריון. לא כדאי להגדיל מינוני לוסטרל או להתחיל או להפסיק טיפול מבלי להתייעץ עם פסיכיאטר מומחה.

חפיסת לוסטרל 50 מ"ג

לוסטרל. מוכרת גם בשמות זולופט, סרנדה וסרטרלין.

אז כדאי לקחת תרופה כמו לוסטרל / סרנדה?

לוסטרל היא אחת התרופות הפופולריות כיום לטיפול בחרדה ובדיכאון. בסך-הכל מדובר בתרופה עדינה יחסית, שגם אם שוכחים לקחת אותה מדי פעם לא יופיעו תופעות לוואי משמעותיות. מקובל להתחיל את הטיפול במינון נמוך ולהגדיל בהדרגה לפי הצורך (שיא ההשפעה אמור להגיע בתוך 4-6 שבועות וזה הזמן להתייעץ עם הפסיכיאטר, במיוחד אם אתם לא חשים שינוי).

תזכורת: אין בשום פנים להשתמש בלוסטרל או בכל תרופה אחרת ללא המלצה מפורשת מאת רופא בכלל ובענייני נפש מומלץ כי זה יהיה פסיכיאטר או פסיכיאטר מומחה.

לוסטרל היא תרופה עדינה יחסית שגם אם שוכחים לקחת אותה מדי פעם לרוב לא צפויות תופעות לוואי משמעותיות

ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961

לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.

מחשבות של אחרים

ירדן לוינסקי: @טניה, אין שריד לתרופה בדם שלך כבר חודשים. זה לא קשור. תופעות לוואי של תרופות יכולות להשאר עד כשבועיים...

ירדן לוינסקי: @איילת, תתייעצי עם הרופא שלך. הפסקת טיפול לא גורמת לנזק בפני עצמה.

ירדן לוינסקי: @ליאת, אני לא יודע מה זה נורמלי. ליתיום אינו טיפול לפוסט טראומה. אם זה חשוב לך, דברי איתו על הנושא.

ירדן לוינסקי: @קרן, זה אמור לחלוף. @איתי, הכי טוב זה להעביר את הכדור לערב. אפשרויות נוספות הן לשקול תוספת של משהו...

ירדן לוינסקי: @אירית, כדאי להתייעץ בנוגע למינון עם מישהו שיודע את כל הפרטים על מצבך. ולבוטרין ניתן לעיתים בשילוב עם...

ירדן לוינסקי: @דינה, זה תלוי במגוון של משתנים אבל התחלת שיפור לאחר שלושה ארבעה שבועות של טיפול. כדאי לשלב גם טיפול...

ירדן לוינסקי: @נועה, את חושבת שההורים לא רואים את הקרחות? התייעצי איתם ופני לטיפול. אצל קטינים אין אפשרות חוקית...

ירדן לוינסקי: @עמית, אלטרולט יכול לפגוע בכליות, אך גם לא להשפיע כלל על הכליות. השיקול צריך להיות לפי המצב בפועל....

תגובות

62 תגובות לרשימה ”לוסטרל (Sertraline): שימוש, תופעות לוואי ועוד מידע“, בסדר כרונולוגי. ניתן להוסיף תגובות בהמשך העמוד.

  1. מאת מדוע מטופלים מקבלים כמה סוגי תרופות במקביל? | פסיכיאטר ברשת:

    [...] של שילובי תרופות הולכת ומחריפה עם השנים. למעשה, יש בארה"ב דיווחים על [...]

  2. מאת דיאנה:

    התחלתי לקחת ציפרלקס חודשיים וזה רק החמיר את מצבי החרדה שהיתי קצת שרויה בהם ועועוד תופעות לוואי לא נעימות לא סובלת מדיכאון סובלת מחרדות כיום הפסיכולוג שלי החליף לי את הכדור בלוסטראל השאלה שלי האם אני יכולה להפסיק את הציף רפלקס ומיד להתחיל בלוסטראל או שאני אמורה לחכות מספר ימים. אודה לכם על תשובה מהירה וחג שמח

  3. מאת ירדן לוינסקי:

    @דיאנה, אפשרי להחליף מייד.

  4. מאת מילי:

    שלום.
    אני מטופלת בתרופות שמכילים LUCTOSE.ואני מאוד רגישה לדברי חלב.יש לי כל הסימפטומים של אלרגיה ל-LUCTOSE.האם זה יכיל לגרום לזה שתרופות לא עוזרות לי.איך אפשר להפסיק XAHAX בבלי לגרום נזק לעצמי.

  5. מאת ירדן לוינסקי:

    מילי, לא כל התרופות מכילותלקטוז. כדי לפנות ליעוץ אצל פסיכיאטר להתאמת טיפול.

  6. מאת י"ג:

    האם ניתן לקחת לוסטרל ( סרנדה) לתקופות ארוכות (יותר משנתיים) במינון של 100 מ"ג ליום??

  7. מאת רוני:

    רופאת המשפחה הציעה לי לקחת לוסטרל (50 מ"ג) בכדי לטפל בשפיכה מהירה. היות ולא ראיתי כל התייחסות להיבט הזה, אשמח לשמוע התייחסות לכך. תודה.

  8. מאת ירדן לוינסקי:

    @יג, התשובה היא חיובית, לפי הצורך והמלצות הרופא המטפל.

    @רוני, כל התרופות ממשפחת SSRI יכולות לגרום לתופעה זו. למרות זאת, דווקא לוסטרל נחשבת כאחת שלא עושה את התופעה הזו באופן חזק במיוחד.

  9. מאת א.ע.:

    אתמול קבלתי מהפסיכיאטרית שלי המלצה+ מרשם ללוסטרל.
    תודה על המידע שאתה מביא כאן.

  10. מאת אורן:

    האם זה נכון שאין הבדל בהשפעת לוסטרל מעל 100 מג וזה מיותר לחרדות ודיכאון?

  11. מאת סימונה:

    אני בעבר לקחתי לוסטרל דרך הפסיכאטרית והכדור הזה הוא ממשפחת ssrrוהוא טוב לאובססיות ולדכאון ומעלה את רמת השירטונין במוח שאלתי היא האם הכדור לוסטרל לא גורם לעלייה במשקל או שהוא כמו כל הכדורים ממשפחת ssrr שגורמים לעלייה במשקל רצעתי לדעת האם יש כדור לדכאון ןלאובססיות שלא גורם להשמנה כמו רוב הכדורים נוגדי הדיכאון שכם גורמים למשקל אשמח לתגובה ממך שנה טובה וחג שמח

  12. מאת ירדן לוינסקי:

    @סימונה, אם בעבר לקחת, אז את יודעת אם זה העלה את משקלך או שלא. התגובה היא אינדיבידואלית. רק כ 10-15% מנוטלי התרופה עולים במשקל.

  13. מאת ירדן לוינסקי:

    @אורן, זה לא נכון. מרבית האנשים לא נזקקים למינון גבוה יותר, אבל יש אנשים שזה אכן מה שנדרש עבורם.

  14. מאת דורון:

    שלום ירדן,
    (בעבר לקחתי לתקופות ציפרלקס וויאפקס לטיפול בדיכאון
    והבחנתי בעניין עיכוב השפיכה שהיה מצויין מבחינתי)
    אני מעוניין לקחת SSRI לטיפול בשפיכה מהירה, מקריאה שעשיתי ברשת ראיתי תוצאות חיוביות ללוסטרל בתחום זה:
    http://www.jfponline.com/Pages.asp?AID=5977
    ראיתי שכתבת שדווקא לוסטרל לא חזקה בתחום זה…
    אשמח לשמוע לידיעתך אילו עושות את התופעות האלו באופן חזק יותר,
    (השאיפה היא לקחת מינונים נמוכים)
    תודה
    דורון

  15. מאת מאור:

    שלום ירדן . אני בן 27 לוקח צירפלקס כבר 3 שנים. נמצא בטיפול פסיכולוגי כבר שנתיים.
    במשך השנתיים האחרונות הורדתי את המינון באופן הדרגתי עד שהגעתי לרבע כדור.
    כלומר חותך את הכדור[10 מ"ג] לחצי ואז לרבע בעזרת חותך כדורים.
    אני נמצא במינון זה קרוב לשנה. אמר לי הרופא המשפחה[למרות שאינו פסיכאטר הוא זה שנתן לי את המרשם לפני 3 שנים,אז לא הכרתי את עולם הטיפול] לרבע כדור אין כל השפעה כימית אמיתית וזה כמו אפקט פלצבו . האמנם?
    אם לרבע כדור יש השפעה בכלל? אני מרגיש די טוב לומד ועובד ומתמודד טוב עם החרדה שמופיעה לעיתים רחוקות.

  16. מאת ירדן לוינסקי:

    @מאור, אני לא מסכים. יש טווח ממוצע של מינונים ויש חריגים לשני הכיוונים, לכן בהחלט יתכן שיש גם השפעה של מינונים נמוכים.

  17. מאת אביתר:

    שלום,
    יש לי חברה שהחלה להשתמש בלוסטרל נגד דיכאון לפני כ-10 ימים. מאז החלו אצלה מצבי רוח מאד קיצונים והדיכאון שלה החמיר משמעותית. האם תופעות הלוואי מתייצבות ומאזנות בשלב כלשהו? או שעליה להפסיק את הטיפול?

  18. מאת אורלי:

    שלום רב. בעבר טופלתי ברסיטל ואחר כך בפבוקסיל. שתי התרופות עזרו לי מאד לטפל בתסמונת קדם ויסתית קשה ביותר, של עצבנות, חרדות מתח והתפרצויות. אחרי כשנה פבוקסיל החל אצלי כאב חזק ברום הבטן (גסטריטיקס). הפסקתי, ניסיתי רמוטיב שלא עזר בכלל ועברתי לסימבאלתה. סימבאלתה במינון 60 מיליגרם היתה מצוינת עבורי למשך כמעט שנתיים ואז שוב נאלצתי להפסיק כי תופעת הכאב חזרה ובחוזקה (טיפול באומפרדקס משפיע לזמן הטיפול ואז הכאב חוזר). האם יש סכוי שהלוסטראל לא יניב כזו תוצאה?

  19. מאת ירדן לוינסקי:

    @אביתר, בתחילת הטיפול יכולים להיות שינויים במצב הרוח שחולפים ככל שהתרופה משפיעה. במידה ואין שיפור כדאי להתייעץ עם הרופא שמכיר אותה

  20. מאת אביתר:

    תודה רבה!

  21. מאת ניר:

    אני נוטל לוסטרל 150 ליום

    ומאז מרגיש כאבים בצוואר וביד,
    וכמו"כ נימול בצוואר וביד,

    נראה לי שזה מהתרופה,

    ידוע על תופעה כזו ?
    תודה

  22. מאת יעל:

    האם כדור סרנדה עוזר ל-התקפי פאניקה וחרדה

  23. מאת יעל:

    האם כדור קסנאגיס עוזר להתקפי חרדה ופאניקה

  24. מאת אימא מודאגת:

    הי ירדן

    בתי (קרוב ל – 14|) קבלה מרשם לוסטרל 50 מ"ג. היא טופלה לפני זה שנתיים בציפרמיל אשר בסופו של דבר הפסיכיאטרית החליטה להפסיקו (בהדרגה כמובן) כי זה לא עזר במקרה שלה בעיקר בשטח מריטת גבות, ריסים וכדומה (בנוגע למחשבות רעות…זה כן עזר)

    יתכן וכבר בקרוב יעלו לה זאת
    האם זה לעניין בגיל כה צעיר להעלות מינון

    יש מצב לתופעות לוואי אשר עלולות להשפיע על גדילתה?

    אשמח לתגובה

  25. מאת עדי:

    היי הבת שלי נמצאת במצב של דיכאון ופסיכיאטר אמר לה לקחת לופטרל!!! ואני מפחדת שהיא תנסה לאתבד עם זה!! האם זה אפשרי??

  26. מאת קסניה:

    אמא מודאגת יקרה, אם בגיל 14 את מפמפמת את הילדה שלך בכדורים כי את עצלנית וטפשה מדי לקחת עליה אחראיות ולנסות את כל הטריליון דברים אחרים לפני שאת דופקת אותה אל תתפלאי ממה שיקרה עד גיל 25 גג.
    אגב, מחקרים חדשים מראים שהמחקרים עליהם התבסס פיתוח תרופות פסיכיאטריות במשך כ30 שנה לא מתאמים והם התבססו על נתונים לא נכונים.
    http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1884515
    כמו כן, נחשי מה, טיפול בסימפטומים ולא בבעיה הוא טיפול מיותר כיוון שבסופו של דבר גם אליו היא תתרגל הבעיה עדיין תהיה שם, אם לא תחמיר.
    אני תולשת שיער מכיתה ז (כעת בצבא) כבר שנתיים וקצת על ציפרלקס (דיכאון, OCD) ולאמיקטל (פוסט טראומה) ונחשי מה?! אני עדיין תולשת שיער! כי תמיד, ממש כמו לכל בנאדם אחר יש תקופות לחץ וזו הפרעה שאין לה פתרון מעבר לשליטה עצמית, עזרה מבחוץ וטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
    רוצה לילדה שלך באמת? שלחי אותה לפסיכולוג, תחליפי את הכדורים בטיפות הרגעה, בNERVEN, חליטות תה להרגעת עצבים, דברים -טבעיים-
    תרשמי אותה לאיזה חוג ספורטיבי שבא לה כי ספורט מעלה את רמת הסרוטונין ושני את דיאטת כל הבית לאוכל בריא בלבד, בלי שתייה מתוקה, בלי לחמים, פסטות וכד מלחם לבן, תחליפי את הכל בלחם דגנים, את הסוכרים תחלימי בממתיקים טבעיים אם בכלל (לדוגמה- צמח הסילבה).
    אה וסתם שלדיעת הקוראים, פסיכיאטר אינו מושיע ואינו אלוהים, מרגע שעליתי על הציפרלקס בשביל לטפל בOCD התחלתי להרגיש יותר ויותר רע ולא ייחסתי לזה את הכדורים בהתחלה, בשלב מסוים התחילו להעלות לי מינון עשו את זה פעמים נהייתי אובדנית הייתי ככה במשך תקופה לא קצרה, פגעתי בעצמי וכד', הייתי חייבת לעלות על עוד כדור – לאמיקטל מייצב מצב רוח כדי לא להצתנהג כאילו יש לי מאניה דיפרסיה מחורבת ורק אז יכלתי התחיל לרדת מהציפרלקס, אני מרגישה טוב היום. ממש טוב. כדורים הם לא תמיד התשובה, כשכואב הראש לא חייבים לקחת כדור אפשר גם ללכת לישון, גם טיבעי וגם עוזר.

  27. מאת עדן:

    היי, אני נוטלת לוסטרל וערכתי ארבעה חיסונים שהם: טטנוס, צהבת, שפעת וקרום המוח. האם זה מהווה בעיה?

  28. מאת ירדן לוינסקי:

    @יעל, לוסטרל אכן ניתן גם למצבים של חרדה.

    @אמא מודאגת, אינני פסיכיאטר ילדים כך שאיני יכול להמליץ על טיפול זה או אחר. טיפול במריטת שיער צריך לכלול גם טיפול פסיכולוגי. בכל מקרה, המינון לא קשור בגיל.

    @עדן, אין קשר לחיסונים.

  29. מאת שירה:

    ד"ר שלום רב,

    אני לוקחת לוסטרל במינון של 250 מ"ג ליום (התחלתי בנובמבר עם 100 מ"ג והפסיכיאטרית העלתה לי את המינון בהדרגה) לטיפול בהפרעות שינה עקב חרדה.
    בחודש האחרון התחלתי להרגיש סחרחורות עמומות (לא מהאלו שגורמות לך לראות שחור בעיניים אלא ממש רגעיות), כמו כן ישנה בעיה עם החשק המיני.
    האם נכון לדעתך להוריד מעט במינון?
    כמו כן, פעם אחרונה כשהיית בבית מרקחת אמרו לי ש250 מ"ג ליום זה מינון מאוד גבוה ושלפי משרד הבריאות הם לא מוכנים למכור לי את זה (יש לציין שהתייעצתי עם הפסיכיאטרית שאמרה שהמינון בסדר גמור, כמו כן בבתי מרקחת אחרים כן מכרו לי את המינון הזה).

    אשמח מאוד לחוות דעתך,
    תודה רבה

  30. מאת טובה ישראל:

    בת 63, עקב בעיות חרדה טופלתי בפבוקסיל 5 פעמים ביום, מינון 50 מ"ג (סה"כ 250 מ"ג) למשך כ-13 שנים. הפסיכיאטרית המטפלת שלי הציעה לעבור לדור חדש של תרופות בשם "לוסטרל" 100 מ"ג בבוקר ו-50 מ"ג בערב. לאחר חודש ניסיון הוסיפה לי כדור של 100 מ"ג בצהריים (מחודש מרץ) כיוון שלא חשתי בטוב אך אני ממשיכה להרגיש לא טוב בעיקר בבוקר, מעיין התקף חרדה (בחילות, לחץ בפנים ודופק קצת מהיר וצמרמורות) וזה נמשך כבר כשבועיים. בכדי להירגע אני משתמשת ב-קסאנגיס 0.5 מ"ג. האם יתכן שהתרופה החדשה לא מתאימה לי? שאלה נוספת: בחודש האחרון התפרצה אצלי מחלת הפסוראזיס ממנה אני סובלת, האם יש קשר? תודה

  31. מאת יהונתן:

    שלום לך דוקטור לפני חצי שנה הפסקתי טיפול של פרוזק אחרי שלקחתי אותו שנתיים וקצת ההפסקה היא הייתה על דעת עצמי (טיפשות מוחלטת מבחינתי) ואז כעבור ארבע חודשים מאז שהפסקתי התחלתי לחוות התקפי פאניקה חריפים מאוד ואז חזרתי לפסיכיאטר שלי והוא רשם לי לוסטרל 200 מ״ג כמובן שהתחלתי במינון נמוך ואחרי שלושה שבועות הגעתי למינון הרצוי ומאז המינון המלא עברו להם שישה וחצי שבועות והיה לי ליפני שבוע בערך עלייה טובה ואז כעבור חמישה ימים זה התחיל לרדת בהדרגה שוב פעם למצב של חרדות לא נעימות
    וזאת שאלתי האם צריך לתת לכדור עוד קצת זמן ליפני שאני פונה לרופא שלי? הוא שכבר לפנות אליו כי אתה לא מאמין בעוד זמן.
    חשוב לי לציין שכל תשובה שלך לא תגרור אותי לעשות דברים על דעת עצמי בגלל שהחלטה אחת שלקחתי על עצמי עלתה לי ביוקר

  32. מאת ירדן לוינסקי:

    @יונתן, אני חושב שכדאי לחזור לרופא כיוון שעבר מספיק זמן ללא שיפור

  33. מאת נועה:

    שלום ד״ר ירדן
    שמי נועה בת 27 במשך 3 שנים אני לוקחת 2 כדורי קלונקס
    אחד בבוקר אחד בערב ובצהריים הייתי לוקחת 15 מ״ג
    של ציפרלקס(כדור וחצי).
    לפני 5 ימים הייתי אצל הפסיכיאטרית שלי אשר
    החליפה לי בצורה חדה מ 15 מ״ג ציפרלקס ל 100 מ״ג
    לוסטרל בבוקר מכיוון שמצבי לא כל כך בשיאו.
    אני סובלת מחרדות ודיכאון.
    שאלתי היא: מה התופעות לוואי הכי גרועות שיכולות להיות?
    האם מותר להשתמש בקלונקס לתקופת זמן כל כך ארוכה?
    והאם לוסטרל יכולה באמת לעזור לעומת ציפרלקס.
    תודה רבה

  34. מאת גלעד:

    שלום ד"ר,

    עברתי מסרוקסט לסטרליין והתחלתי במינון של 50 מ"ג עד שהגעתי ל 150 מ"ג.

    עם הסרוקסט היה לי תאבון בריא ועם הסטרליין התאבון קצת פחת.אני נוטל גם זיפרקסה 10 מ"ג .אני לוקח את הסטרליין כבר חודש ימים.התאבון בא והולך.האם זה ישתפר או שכדאי לשקול החלפת כדור?

    קראתי שאחד מתופעות הלוואי של הסטרליין זה שינויים בתאבון והפרעות בעיכול.

    מה המלצתך ד"ר?
    תודה.

  35. מאת ירדן לוינסקי:

    @נועה, תופעות הלוואי מופיעות בראש דף זה. יש אנשים שמגיבים טוב יותר ללוסטרל מאשר לציפרלקס, וההפך. בקלונקס לאורך זמן כה רב יכולה אצל חלק מהאנשים להופיע הסתגלות. כדאי לבדוק עם הרופא אם עדיין יש צורך בתרופה.

    @גלעד, חודש ימים בתרופה כמו לוסטרל לא מספיק כדי לדעת על השפעתה. כדאי לחכות עד חודשיים לפני שמגיעים למסקנות.

  36. מאת קארין:

    האם מינון של 100מ"ג סרנדה בהכרח גורם
    לעלייה במשקל או שלא אמור להיות שינוי דרסטי????
    אני צמחונית האם זה מפריע?
    תודה.

  37. מאת נעמה:

    ד״ר שלום אני אימא לילד והובחנתי שיש לי אוי סי די הפסיכיאטר המליץ לי לקחת לוסטרל 50 מ״ג פעמים ליום שבהתחלה אמר לי להתחיל ממינון נמוך חצי כדור 4 ימים אח״כ כדור שלם 4 ימים וכן הלאה עד שהתחלתי לקחת 2 כדורים ליום בהתחלה לא הרגשתי שום תופעות לוואי מתי כן התחלתי לחוש ברע שכבר הייתי לוקחת 2 כדורים ליום אני מרגישה כל כך רע יש לי מחשבות אובדניות רוצה למות נמאס לי מהחיים אימא שלי נורא נלחצת מכל הסיפור הזה אפילו אני בעצמי משהו השתנה בי חזק לרעה אני קמה בלי חשק בבוקר אין לי כוח לסדר את הבית אין לי כוח לבשל אין לי כוח לעשות שום דבר ואני ממש לא כזאת אני אימא שאוהבת את החיים רציתי לשמוע ממך חוות דעת מה לעשות אני הפסקתי את הכדורים על דעת עצמי כי זה לא עושה לי טוב התקשרתי לפסיכיאטר ואמר לי שזה לוקח זמן עד שהגוף מקבל את התרופה יש לציין שאני כבר שבוע וחצי מטופלת אם הכדורים האלה וזה ממש עושה לי יוצא גרוע

  38. מאת ירדן לוינסקי:

    @קארין, אף מינון לא בהכרח גורם לעליה במשקל.

    @נעמה. ההשפעה יכולה לארוך מספר שבועות, כדאי להמתין בסבלנות עם כל הקושי. אם צריך משהו הרגעתי בנתיים התייעצי שוב עם הרופא שלך.

  39. מאת אילן:

    אני נוטל 50 מ״ג לוסטרל כבר חודש ימים,
    חלה אצלי החמרה ברמת החרדות וכמו כן מרגיש יותר אגרסיבי,
    אני מאובחן כחרדתי ולא כדיכאוני,
    האם צריך לתת עוד זמן עד השפעה של הכדור או להגדיל את המינון.
    אילן

  40. מאת אור:

    לפני ארבע שנים בעקבות כריתת רחם ושחלות (סרטן צצואר הרחם) והטלטלה ההורמונלית חטפתי נתקפי פאניקה קשים ודיכאון ש,גלי חום וירידה במשקל. טופלתי בלוסטרל 50 והכל חלף. המשכתי עד לפני חצי שנה ואז ברוב טיפשותי הפבקתי בהדרגה את הכדור. לפני שבועיים באה הנפילה ,קשהמאד. גלי חום רעד הקאות כצו בבהריון מכל ריח, חוסר תאבון … חזרתי לכדור בהדרגה ועד היום 12 כדורים.יש שיפור מה בחרדות בראש,אבל משש בבוקר עד אחה"צ אני חלשה ען בחילות זומבי כזו,יובש בפה לא אוכלת מסתובבת ללאמנוחה או ישנה. ואחה"צ הכל משתפר ואני אוכלת צוחקת רגילה לגמרי. בעבר לא היו לי בכלל תופעות לוואי מהכדור.
    האם זה אופייני. ללוסטרל,כמה זמן זה יימשך? יש תקווה?
    תודה על תשובה מהירה

  41. מאת אור:

    היום נוספו גם חרדות ורפיון בשרירים. לקחתי טיפות ולריין להרגעה ועזרו מעט

  42. מאת גלעד:

    שלום ד"ר ,

    אני בן 37 סובל מהפרעת חרדה זה מלווה בפרפרים בבטן שאני בסטרס ולפעמים גם בחילות והקאות,חוסר תאבון.

    אני עברתי מסרוקסט ללוסטרל ורציתי לשאול האם לוסטרל מטפל בבעיות של תאבון ,תחושה של פרפרים בבטן ,הפרעות בשינה?באם לא, איזה כדור כן אתה ממליץ לקחת לטיפול בהפרעות אלה?

    תודה ד"ר

  43. מאת ירדן לוינסקי:

    @אור, עדיין יש תקווה, כדאי לחכות לפחות 3-4 שבועות לפני שמסיקים מסקנות.

    @גלעד, לוסטרל היא תרופה טובה שיכולה לסייע בתסמינים שציינת.

  44. מאת חלי:

    היי אפשר לקחת את התרופה לוסטרל רק בערב?
    זה מה הרופא רשם לי. ניראה לי קצת מוזר
    מחכה לתשובה. תודה!נ ב 50. מג

  45. מאת ירדן לוינסקי:

    @חלי, אפשר לקחת בבוקר, בערב או בצהריים. רצוי לקחת בשעה קבועה…

  46. מאת יעל:

    שלום, לפני שנה הייתי אצל פסיכיאטר בשל התפרצויות זעם שהיו לי וכן מחשבות לא טובות כמו פחד לאחוז בסכין שמא אפצע או לנסוע ברכב עם דלת לא נעולה שמא תיפתח. כמו כן היו לי מחשבות לזרוק דברים שהיו בסביבתי כי בכל פעם שנתקלתי בויכוח או ריב הייתי מתפרצת על ידי זריקת חפצים ובכך מרגיעה את עצמי _(כביכול) למרות שתמיד אחרי התפרצות מסוג זה חשתי תסכול עצום ש"הנה עוד פעם היצר הרס עצמי שלי גבר עליי.." בכל אופן, קיבלתי מרשם לוסטרל שהחל ברבע כדור ל4 ימים אח"כ חצי כדור לשבוע ואח"כ כדור שלם ליום.. אחר חודשיים שהרגשתי מצויין הוחלט בכל זאת להעלות לי את המינון לכדור וחצי (150) וכך לחודש ימים.. מה שגרם לירידה בתפקוד המיני. בהתייעצות עם הרופא הוחלט להוריד חזרה למינון של כדור ומאז אני עם זה שנה…
    בתחילת הטיפול נאמר לי כי אוכל להפסיק את השימוש בתרופה לאחר שנה מיום לקיחתה וכעת שעברה לה השנה .. ואני מרגישה טוב ביחס למה שהייתי.. עם יכולת אפילו לבלום את עצמי מהתפרצויות ע"י חשיבה מוקדמת של "מה זה ייתן לי?" ואילו הרופא ממליץ לא להפסיק אלא לקחת לכל החיים את הכדור. אני בשנות ה20 לחיי ואין לי עיניין להיות תלויה כל חיי בכדורים .. האם זה קריטי להפסיק לתמיד?.. (אני שונאת לבלוע כדורים.) מה גם שאני שוכחת לרוב לקחת ואז מפחדת שמא יהיו השלכות כבדות משקל לשיכחה זו… אשמח למענה במייל בלבד אם ניתן .. תודה .

  47. מאת דורית:

    שלום רב..פסיכיאטרית נתנה לי מרשם ללוסטרל 50 מ"ג ואמרה לי לקחת חצי כדור למשך שבוע ואז להעלות לכדור שלם.תופעות הלוואי היו נוראיות וגם הגברה של החרדה,רעידות,דפיקות לב,זרמים עקצוצים בידיים וברגליים, וחוסר יכולת להירדם.לאחר ארבעה ימים כאלה היא המליצה לי להפסיק.מאז עברו ארבעה ימים ותופעות הלוואי לא חלפו כך גם לרעידות ודפיקות הלב.האם הגיוני כי לאחר סהכ טיפול של ארבעה ימים בחצי כדור ארגיש ככה? מדוע זה לא עובר והאם נעשה נזק בלתי הפיך? אודה לך על תשובתך

  48. מאת נאטלי:

    שלום רב
    הבן שלי בן 12, לקה בחרדה חברתית קשה מאוד, הוא רועד בנוכחות ילדים, הרופא רשם לו לוסטרל 25 מ"ג, עם עליה כל 3 ימים במינון של 25 מ"ג, עד למינון של 200.
    מכל המידע שקראתי באינטרנט, העליה היא מהירה מאוד והמינון גבוה מאוד. אני לא יודעת מה לעשות?

  49. מאת אתי:

    האם ללוסטרל יש תופעת לוואי של גירוד תודה

  50. מאת ירדן לוינסקי:

    @דורית, תופעות הלוואי הללו יכולות להיות עקב התחלת הכדור או התגברות של חרדה שאינה קשורה לכדור. לרוב הן חולפות בתוך מספר ימים. במידה ולא חלפו יש לפנות לרופא להתייעצות חוזרת.

    @נטאלי, אני אישית חושב שהעליה הזו מהירה מאד. מציע להתייעץ איתו אם הוא אכן התכוון לכך.

    @אתי, גירוד יכול להיות תגובה אלרגית. כדאי להתייעץ עם הרופא שלך

  51. מאת אירית:

    כמה שנים לקחתי מירו 30 מג לאחר ניסיון של הפסקת עישון בבת אחת חטפתי חרדות נוראיות , הפסיכיאטר העלה לי ת'מינון של המירו ל45 מג , לא עזר , הלכתי לרופא מומחה והוא הוסיף לי לוסטרל 50 מג בשילוב של כמה ימים חצי קלונקס בבוקר חצי בערב , מה דעתיך, נכון להיום אחרי שבוע מרגישה קצת הטבה. מה שרציתי לדעת שהמירו יכול להיות בשילוב הלוסטרל?

  52. מאת ירדן לוינסקי:

    @אירית, מירו יכול בהחלט להשתלב עם לוסטרל.

  53. מאת א.ב:

    שלום ירדן, אשתי מתלוננת מזה זמן על חוסר רוכוז ושיכחה. הופנתה לפסיכוגריאטריה וקיבלה כדור במינון של 50 מ"ג כטיפול. הטענה שהשכחה נובעת מחוסר ריכוז עקב מצבים דיכאוניים. אבקש את דעתך בנושא. תודה

  54. מאת א.ב:

    ירדן שוב שלום, כנראה שלא הסברתי עצמי טוב-כוונת השאלה היא – האם יש קשר בין לוסטרול לשכחה? הרי התרופה מיועדת לדיכאון? והאם יש קשר ביןניהם. תודה עבור תשובתך

  55. מאת ירדן לוינסקי:

    @א.ב. במצבים של דיכאון יש תופעה דמויית דמנציה, שחולפת כאשר הדיכאון עובר. על כן אם משייכים את בעיית הזכרון לדיכאון, טיפול בדיכאון יסייע לזכרון ולריכוז

  56. מאת יוסי:

    שלום רב אישתי מאובחנת בOCD וחרדות ממחלת האיידס וכל מה שקשור אליה היא מפחדת לעבור ליד אנשים שהיא חושבת שנגועים במחלה בסטיגמה כזאת או אחרת ושוטפת את הידיים כל רגע שאלתי היא אם הכדור נוסטרל עוזר היא קיבלה להתחלה חצי כדור ובהדרגה כדור של 50 בכבוד רב יוסי

  57. מאת י':

    שלום
    אני בן 20 משוחרר ומאובחן כסובל מ P.T.S.D

    אני לקחתי לוסטרל/סרדנה/סרטלין טבע במינון 200 מ"ג
    וכיום אני לוקח 100 מ"ג בשילוב של מירו 30 ודפלפט 400 מ"ג

    שמתי לב לאחרונה שהתחילו לצאת לי פצעונים (אקנה) חלקם מוגלתיים
    וחלקם רק אדומים בולטים וקראתי באינטרנט ומצאתי שאקנה הוא אחת מתופעות הלוואי של הלוסטרל..

    רציתי לדעת אם זה נכון ואם יש קשר בין לוסטרל לפיצעונים?
    ואיך אפשר להפסיק את הטיפול בלוסטרל בלי לגרום לי נזק ?

    ** חשוב לציין שלפני הטיפול לא היו לי כלל פיצעונים

  58. מאת ירדן לוינסקי:

    @י' יכולות להיות מגוון תופעות לוואי. כדאי להתייעץ עם הרופא שמכיר אותך מה לעשות בנושא.

  59. מאת סיג:

    אני מרגישה שאני צועק.ת ועצבנית משהו שלא היה קורה . יותר הרגשת לחץ ועצב
    אני קיבלתי לוסטרל 50 מג בהדרגה כבר ארבעה ימים
    האם העצבנות יכולה לרדת ואני צריכה להתרגל לתרופה . לקחתי בעבר צרלקס וויפקס שעם הזמן כבר לא השפיעו והחלטנו להחליף

  60. מאת דינה:

    סובלת מחרדות ואגורופוביה כבר שבועיים וחצי עם לוסטרל 200 מ"ג .מתי מתחיל שיפור????

    תודה

  61. מאת אביטל:

    שלום ,אני לוקחת קונצרטה 18 כל יום להפרעות קשב ,אחרי שילדתי קבלתי לוסטרל ולמיקטל 50 מ כל אחד עכשיו הלכתי לפסיכיאטר להמליץ להפסיק את הלוסטרל וזה גורם לי להיות לחוצה עצבנית ולא מצליחה לישון בלילה וגם סובלת ממצבי רוח ,עבר חודש מאז ההפסקה ואם אני לא לוקחת קונצרטה אז אני רוצה לישון כל הזמן
    את הלוסטרל והלמיקטל אני לוקחת מעל לשנתיים וחצי והפסיכיאטר אמר שזה לא טוב לקחת יותר משנתיים ולכן הפסיק לי את התרופה ,כמובן שהוא אמר שאם זה ממש פוגע בי אז נחזור לתרופה אבל תופעות הלוואי של השבועיים הראשונים היו ממש קשות והוא אמר שככל שיעבור יותר זמן עם התרופה התופעות לוואי יהיו יותר קשות ,אז אני לא יודעת מה לעשות :/ אשמח לתגובה
    המון תודה

  62. מאת ירדן לוינסקי:

    @דינה, זה תלוי במגוון של משתנים אבל התחלת שיפור לאחר שלושה ארבעה שבועות של טיפול. כדאי לשלב גם טיפול פסיכותרפיה

    @אביטל. אני לא יכול להמליץ לך איזה טיפול לעשות או לקחת מבלי לדעת את כל הפרטים. כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר בשנית

הוספת תגובה






דוקטור, למה לא ענית? כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.

על מנת להגן על אתר זה מפני ספאם, שפה בוטה, התקפות אישיות או מסעות צלב, הפעלתי את אפשרות מודרציית התגובות באתר. כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.
אפרסם את תגובתך מייד לאחר שאוודא שאין שם שום דבר שמסוכן לבריאות.