מה לעשות כשמטופל פונה אליכם דרך מדיה החברתית?

הפעם קצר. זה קורה מדי פעם. אולי זה יקרה לכם רק אחרי כמה חודשים של שימוש באינטרנט עם נוכחות בפייסבוק, תחזוקת בלוג או פתיחת חשבון בטוייטר. אחד המטופלים שלכם יפנה אליכם דרך החשבון שלכם בפייסבוק, ויבקש עצה טיפולית. באופן כללי, לא מומלץ להענות לשאלות האלו, ואם אנשים מנסים לפנות אליכם בעניינים טיפוליים כדאי לכם לזכור כמה כללים:

  • קחו את השיחה אל מחוץ לרשתות החברתיות. עדיף לנהל את השיחה הזו פנים אל פנים, באמצעות הטלפון או אפילו באמצעות סקייפ.
  • תזכרו שהם בסך הכל מחפשים עזרה. מכיוון שגם פייסבוק וגם טוויטר הופכים לדרך תקשורת לגיטימית אין פלא שאנשים משתמשים באמצעי תקשורת כדי ליצור איתכם קשר.
  • דברו איתם על המצב המשפטי. למרות שאנחנו לא עורכי דין ברור שיש בעייתיות משפטית סביב ניהול טיפול בסביבה פומבית. רשתות חברתיות טובות לשיחות חולין אבל לא להעברת מידע רפואי חסוי. אם יום יבוא ויהיו רשתות רפואיות חסויות שמשתמשות בהצפנה וכל מני דרכים לשמור על הפרטיות אז תוכלו להשתמש ברשתות חברתיות גם לצרכים האלו.
  • תזכירו להם שרשתות חברתיות מהוות סכנה לפרטיות שלהם. אחת הבעיות היא שלא ניתן לעקוב אחרי כל המידע שעובר בין המטפל למטופל. יותר מכך, לא ברור תמיד אם הצד השני הבין כהלכה את מה שנאמר והוא יודע מה השלבים הבאים של התוכנית הטיפולית.
  • אל תשכחו לתעד גם את השיחה האינטרנטית הזו. כמו כל טיפול, הדברים צריכים להיות מתועדים.
  • תפרסמו את המדיניות שלכם בנוגע למדיה חברתית. אם כולם יוכלו בקלות לדעת מה אתם חושבים זה יכול לחסוך חוסר נעימות מיותרת.

אל תשכחו שלמטפלים יש אחריות גדולה יותר מאשר למטופלים, גם טיפולית וגם חוקית. בין אם אתם פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים, מאמנים או כל בעלי מקצוע שעוסקים בטיפול, אתם חייבים לזכור שהמטופלים שלכם לא תמיד מודעים לכל המשמעויות והתפקיד שלנו כמטפלים הוא לעזור למטופלים לדעת קצת יותר.

ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961

לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.

קבלו עדכונים במייל

מחשבות של אחרים

ירדן לוינסקי: @יכול להיות, אם כי זה לא מאפיין כל כך למודקס. כדאי להתייעץ עם מי שמלווה אותך, יש עוד דברים שיכולים להשפיע על משקל

ירדן לוינסקי: @אלינור, כדאי להתייעץ עם מי שרשם לך את הכדורים. בכל מקרה, בהדרגה

ירדן לוינסקי: @גיא, זה לא עובד כל כך. צריך נטילה יותר רציפה. תתיעץ עם הרופא שלך

ירדן לוינסקי: @רחלי, ובכן, שניהם אמפטמינים, והחומר הפעיל של ויואנס נמצא בתוך אטנט, כך שהאפקטים די דומים בגדול. כמובן שיש...

רחלי: קראתי מה שכתבת על הויואנס ועל האטנט, זה פשוט העתק-הדבק. עם הבדלים חסרי משמעות לנוטלים.

גיא: האם אפשר לקחת סרוקסאט לצורך מניעת שפיכה מוקדמת רק לפני קיום יחסי מין? ואם כן איזו כמות?

ענבל: אם למדתי בבוקר ויש לי עבודה האם אפשר לקחת אחרי אטנט 30 מ״ג את הויטמינים שנקראים רי מינד ?

אלינור: היי אני סובלת מחרדה כבר מגיל 16 ובחודשים האחרונים נהיה יותר גרוע התחלתי טיפול תרופתי צרפלין 50 ואחרי זה המצב...

הוספת תגובה






דוקטור, למה לא ענית? כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.

על מנת להגן על אתר זה מפני ספאם, שפה בוטה, התקפות אישיות או מסעות צלב, הפעלתי את אפשרות מודרציית התגובות באתר. כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.
אפרסם את תגובתך מייד לאחר שאוודא שאין שם שום דבר שמסוכן לבריאות.