תשעה דברים שחשוב לדעת לפני שמגיעים לחדר מיון

מתי הכי טוב להגיע? כמה זה יעלה? מה משך ההמתנה הצפוי? תשעה דברים שכדאי לכם לדעת לפני שאתם יוצאים לחדר המיון.

כולם מגיעים לחדר מיון בזמן זה או אחר. אני שוהה בחדר המיון לפחות שישה לילות בחודש, ובחדר המיון שלנו מטופלים כל הפונים – מחולי לב ועד נפגעי תאונות דרכים, מסובלים משלשולים ועד חולי דכאון. הנה כמה הבחנות שעשיתי במשך השנים שלי במיון, שאולי יעזרו לכם בפעם הבאה שאתם צריכים טיפול דחוף.

1. השעה הכי טובה להגיע לחדר מיון: 9:00 בבוקר.

שעות העבודה בחדר המיון הן שמונה עד ארבע בימי חול, ושמונה עד אחת בימי שישי. בשאר הזמן המיון מוחזק על-ידי רופאים מתמחים. בשמונה בבוקר מגיעים הרופאים הבכירים, ובכל רחבי בית החולים נפתחים המכונים והיחידות המיוחדות, אשר מבצעות פעולות שאי אפשר לבצע בשעות הלילה. בסביבות השעה תשע בבוקר, אחרי שהרופאים הבכירים הגיעו, נשלחים החולים שנותרו במיון בגלל שהם היו צריכים לעבור בדיקות מיוחדות, ואז נוצר מצב שיש הרבה רופאים בכירים ועירניים עם מעט חולים במיון. זה הזמן הכי טוב להגיע.

2. אם חייבים להגיע בשעות התורנות אז מומלץ להמנע מהגלים הגדולים.

ישנם כמה גלים גדולים של הגעת מטופלים לחדר המיון בזמן תורנות. הגל הראשון בשעות 16:00-18:00, נובע מכך שאנשים חזרו הביתה מהעבודה וגילו שבן זוגם/הורה/ילד חולה מכדי שהם יוכלו לטפל בו לבד והם מביאים אותו לחדר המיון. הגל השני מתרחש סביב השעה 20:00 והשעה 23:00. הסיבה היא שבשעות האלו מתבצעת הסגירה של סניפי קופות החולים ושל המוקדים של הקופות. מטופלים שהקופות לא יכולות לטפל בהם נשלחים לחדר המיון להמשך טיפול. הגל השלישי מתרחש בין 04:00-07:00. בשעה הזו יש עליה בהתקפי לב, ואנשים מתעוררים בגלל מחלות שונות ומחליטים להגיע למיון.

3. לפחות ארבע שעות המתנה.

בחדר המיון מחכים. ומחכים. ומחכים. לוקח זמן עד שהרופא מגיע לבדוק אתכם. אם לקחו לכם בדיקות דם תאלצו להמתין לפחות שעה וחצי עד שמגיעות התשובות. אם אתם צריכים בדיקת CT אתם צריכים להמתין לביצוע הבדיקה (לפעמים הרבה זמן) ואחר-כך לפיענוח של הרנטגנולוג (לפעמים עוד שעתיים). לפעמים צריך להמתין לתחבורה על מנת להגיע לבדיקה באחת המחלקות של בית החולים, שלא לדבר על המקרים שצריך להזמין מומחה מהבית (לדוגמא, לביצוע אולטרהסאונד).

4. בתוך בית חולים אחד יכולים להיות כמה חדרי מיון.

ברוב בתי החולים הגדולים יש לפחות שלושה חדרי מיון נפרדים. ילדים, נשים ומיון כללי. תבדקו בשילוט בכניסה לחדר המיון את כיווני הנסיעה. חבל שתחנו, תכנסו למיון ותגלו שאתם בכלל צריכים לנסוע לצד השני של הקומפלקס.

5. חדרה זה לא נתניה.

טוב זה די ברור, אבל בתי החולים בארץ לא נולדו שווים. יש בתי חולים גדולים בהם יש את כל המחלקות ובתי חולים קטנים שבהם אין את כולן. במעייני הישועה בבני ברק ולניאדו בנתניה אין מכשיר CT. בחדרה אין מחלקת נוירוכירורגיה לפגיעות ראש. ברוב המקרים ולחלק גדול מהבעיות בגללם פונים למיון, זה לא רלוונטי – אבל לפעמים זה קריטי.

6. לבד זה אף פעם לא נחמד.

לא נעים לחכות שעות במיון כשאתה לבד. לפעמים אתה רוצה עזרה ללכת לשירותים, לפעמים צריך מישהו שיקנה לך משהו לשתות (לא לשכוח להביא כסף קטן ומכשיר סלולרי), לפעמים צריך מישהו שינדנד לרופאים ולאחיות. בקיצור: תביאו אתכם מישהו אם אתם יכולים.

7. בריאות עולה כסף.

למעט במקרים של לידה ותאונות, מומלץ להגיע עם הפניה מרופא. אפשר לקבל הפניה בימנו גם לאחר שיחת טלפון למוקד של הקופה. אם לא הבאתם הפניה אז תוכלו לשלוח טופס 17 של הקופה עד שבועיים לאחר השחרור מחדר המיון, אבל פעמים הקופות אוהבות במקרים האלו לבקש השתתפות של המבוטח, עד 200 שקלים. הקדימו רפואה למכה.

8. היו אסרטיבים אבל לא צעקנים.

אם עברתם את כל הסעיפים הקודמים תגלו שאתם ממתינים כבר שעתיים במיון. הרופאים והצוות מטפלים חוץ מכם בעוד חמישים מטופלים שנלחמים על תשומת ליבם, ואם מדובר בשעת לילה אז הם גם עייפים, רעבים, וחושבים על הבית. לפעמים בדיוק כשהם צריכים לטפל בכם מגיע אמבולנס של מד”א עם פצוע תאונה או מישהו שעבר התקף לב והם עוזבים אתכם באמצע כדי לטפל במקרה דחוף יותר. עצוב להודות בעובדה שאין מספיק כח אדם לעומס שמתרחש בחדרי המיון. לכן אתם צריכים לדאוג לאינטרסים שלכם, לבדוק מה קורה עם הבדיקות ומתי מגיע הכירורג שצריך לבדוק את הבטן של הדוד.

מצד שני, אל תשכחו שבצד השני נמצאים בני אדם. אם תתחילו לצעוק עליהם הם פשוט יפסיקו להקשיב. אם תמשיכו לצעוק עליהם הם יתחילו להתעלם. וגם אם אתם מחכים שלוש שעות, זה לא יעזור לצעוק על האחות שאתם עדיין מחכים מהצהריים לאשפוז, כי היא לא אשמה שהמחלקה עדיין לא מוכנה לקבל את המטופלים.

9. התאזרו בסבלנות, זה עוד מעט יגמר.

באמת, גם הסיפור הזה נגמר בסוף.

יש לכם עוד תובנות מחדר המיון?

ניתן לקבל עדכונים על רשימות חדשות באתר על ידי הרשמה לרשימת התפוצה.

למעט במקרים של לידה ותאונות, מומלץ להגיע עם הפניה מרופא. אפשר לקבל הפניה בשיחת טלפון למוקד של הקופה

ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961

לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.

קבלו עדכונים במייל

מחשבות של אחרים

מאיר: אני מקבל טיפול של אסקטמין במשך שנתיים התרופה עבדה טוב.מזה כשבוע אני מתחיל להרגיש שוב תופעות של דיכאון.מבקש...

מיקה: שלום,בת שלי בת 12, גבוהה, שוקלת 55 ק״ג, עם הפרעות קשב. התחילה עם אטנט שהיה מלווה בתופעות של נדודי שינה. החלפנו...

ניר: מעניין אבל חולק עליך בעניין הסיבות למה שתיארת. פחד המוות קיים אצל חלק יותר וחלק פחות אבל אצל יותר ויותר יש רצון...

חיים: הי אני כבר כמה שנים נהנה מאד לקרוא את מאמריך, אבל לאחרונה זה נהייה מאד קשה לקריאה, בגלל כל הסימנים האלו\ה... אני...

Amikam Salant: סקירה מרתקת !! תודה לך ד"ר ירדן לוינסקי על חוכמת החיים שלך !! בהערכה , עמי סלנט

שלומית אלחנני: אנשים חזקים יכולים להרשות לעצמם לפנות שימת לב, זמן, לאחרים - מתוך בחירה. אנשים חזקים שמים לב למה שנחוץ להם לשמר -...

תהילה: שלום וברכה! אני מקלפת את השפתיים כבר מגיל 5 ואני בת 37 מה יכול לעזור לי?????????? תודה!!!!!!!!

דוקטור יארינג: הצלחת לקלוע בכל סעיף, מזלי שאני מצליח לקרוא את הכותרות ולא להכנס לתוך הכתבות בעיתון, אין לי פייס/אינסטה/איכס או...

תגובות

3 תגובות לרשימה ”תשעה דברים שחשוב לדעת לפני שמגיעים לחדר מיון“, בסדר כרונולוגי. ניתן להוסיף תגובות בהמשך העמוד.

  1. מאת גבי:

    בתור אחת שרק אחרונה גילתה את מקום הבילוי זה(ר' פוסט בנושא), בתקווה לא לשוב,(טפו טפו), אני רוצה להעיד שבין 1:00-5:00 התרחיש דומה, רק איטי יותר ועוטה שט נעים ורומנטיזציה מדומה של לילה. שיכורים מבארים, הלומי כימקלים ממסיבות ואנשים שחשבו שבחושך ישימו פחות לב להחלטתם להעדר מן העולם לצמיתות. ועוד לא נגעתי באסתטיקה של הכיעור, שאיני יודעת אם היא גורפת אך יש לי לכך תימוכין וסימוכין ממעצבת טקסטיל המזהה את עבודותיה בוילונות חדרי המיון השונים ברחבי הארץ.

  2. מאת נעמה:

    תודה על הטיפים.
    בפעם הבאה אני אתזמן את המחלה שלי בדיוק לשעה המתאימה.
    ואפרופו סעיף 5 -נדמה לי שלא ממש בוחרים להגיע לחדרה עם פגיעת ראש שמצריכה נוירוכירורג. אמרנו כבר תיעדוף הפריפריה?

  3. מאת ירדן לוינסקי:

    @נעמה, כאשר אדם מגיע עם מקרה חירום כמו תאונה/אירוע מוחי וכו' מרבית הכללים לא תקפים לגביו. אבל מרבית האנשים שמגיעים למיון הם לא מקרים דחופים שהיו צריכים להגיע בשעה מסויימת. למעשה חלק גדול מאלו מגיעים מתי שהיה נוח לבן משפחה להביא את הקרוב לחדר המיון. לדוגמא לאחר סיום העבודה. אז נכון שאין תיזמון למחלה, אבל במקרים רבים אפשר לתזמן את שעת ההגעה למיון.
    ובנוגע לתיעדוף – בשום מקום בעולם אין בכל בית חולים נוירוכירורג, כיוון שאין צורך כזה מחד ואין יכולת לבצע זאת מאידך. הפליית פריפריה היא אכן מצב קיים בישראל, אבל לאו דווקא בגלל הנוירוכירורגים. הרבה יותר חשוב לדוגמא שיהיה מכשיר MRI בכל בית חולים ואז יהיה אפשר לזהות בקלות ובמהירות מי זקוק לנוירוכירורג….

הוספת תגובה






דוקטור, למה לא ענית? כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.

על מנת להגן על אתר זה מפני ספאם, שפה בוטה, התקפות אישיות או מסעות צלב, הפעלתי את אפשרות מודרציית התגובות באתר. כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.
אפרסם את תגובתך מייד לאחר שאוודא שאין שם שום דבר שמסוכן לבריאות.