על אינטרנט, רופאים ומטופלים

לפני כחודשיים פורסם במגזין salon מאמר בנושא חיפוש מידע רפואי על ידי מטופלים באתרי אינטרנט שונים. כמות המידע שקיים ברשת ונגיש למטופלים עולה בהתמדה והמסר הכללי של המאמר הוא ש"המידע שקיים באינטרנט טוב לרופאים ולמטופלים" והוא בהחלט מייצג דעה של רבים מהרופאים. ישנם עדיין מעט רופאים שיש להם קושי להתמודד עם השינוי בתפקידו של הרופא ובמקומו כמוקד הידע האולטימטיבי כלפי המטופל אך מדובר בקבוצה הולכת ונעלמת של רופאים.

אי אפשר לעצור את האינטרנט, ואי אפשר לעצור את המידע שעובר בה. הרשת היא אמצעי להעברת מידע ותמיד תאפשר לאנשים להגיע למידע הזה, כך שנקודת המוצא של הרופאים צריכה להיות שהמידע קיים במקום כלשהו והמטופלים יגיעו אליו. במאמר מתארים מקרים שבהם רופאים ואנשי מקצועות בריאות כועסים או מתנגדים לשימוש של מטופלים במידע שהם משיגים באינטרנט. כמובן שמדובר בנסיון חסר תועלת לעכב את ההתפתחות הטבעית של יחסי מטפל-מטופל אבל מעבר לכך, מדובר בחוסר הבנה מוחלט של הטבע האנושי.

אם נשאל לרגע מושגים מעולמם של אנשי ההיי-טק, כל מי שעוסק בחקר האינטראקציה של אנשים עם עולם המחשבים (כמו העוסקים בתחומי השמישות, העיצוב מונחה המשתמשים או אינטראקציית אדם-מחשב) יודע שמי שבונה אתר אינטרנט או תוכנה צריך לפתח גישה שמותאמת למה שאנשים עושים בפועל, לצורה שהם משתמשים בפועל במוצר שלך ולא לצורה שבה היית רוצה שהם ישתמשו במוצר שלך. בניית מוצר לפי הדרך שאתה חושב שאנשים צריכים להשתמש בו נועדה לכשלון.

רופאים צריכים להתאים את עצמם למטופלים שלהם ולא לצפות שהמטופלים יתאימו את עצמם אל הרופא. הרופא צריך להיות מוכן למטופל המודע (Informed patient) ושיהיו לו הכלים הרגשיים והמקצועיים להתמודד עם מטופל כזה. לצערי, רק כיום מתחילים להתמודד עם זה בבתי הספר לרפואה. רופא טוב יכול בקלות להתמודד עם סיטואציה שבה המטופל מציג בפניו פריט מידע על טיפול חדשני שהוא לא שמע עליו.מטופל שדואג להביא מידע על המחקר הכי חדשני בעולם גם מודע לכך שיתכן והרופא שמולו טרם הספיק להתעדכן בטיפול חדש שנוסה על חמישה מטופלים בדרום אלסקה.

אבל הבעיה העיקרית של המידע הקיים ברשת (ולא רק מידע רפואי) היא שאין כל אבחנה ברורה בין אינפורמציה ודיסאינפורמציה. מידע הוא מצרך שמפורסם מתוך מטרה מסויימת על ידי מי שיוצר אותו. לפעמים מדובר בפרסומת ולפעמים במידע אינפורמטיבי ולפעמים הוא מפורסם כדי לפגוע במוצר מתחרה או בתחום מסויים. קל מאד ליצור אתרים שנראים אמינים ולמי שאינו שולט לחלוטין בתחום מסויים יהיה קל מאד ליפול בפח. גם אנשים מקצועיים יכולים באותה קלות לשגות כשהם אינם מודעים לכמות הדיסאינפורמציה שמסתובבת ברשת.

גם בעיתונות המקצועית הרפואית יש היררכיה של אמינות ותוקף למידע המתפרסם ומאמר שמופיע ב New England Journal of Medicine יקבל תוקף וחשיבות רבה יותר מזה שמתפרסם ב European Journal of Cardiology. יש גם אתרים שמדרגים באופן שוטף את חשיבותם המשתנה של מקורות המידע השונים. כשאנחנו מדברים על הרשת, אין שום מנגנון שיאפשר למטופלים לעשות סינון כזה. מטופלים לפעמים נותנים חשיבות זהה למאמר שמתפרסם בידיעות אחרונות, באתר רפואי מתמחה כמו WebMD או באתר שמטרתו המוצהרת היא להסיר תרופה מהשוק כמו Seroxat Secrets. עושר המידע ומגוון מקורות המידע לפעמים יותר מבלבלים את הקוראים ומעלים את מפלס החרדה מאשר מספקים להם תשובות.

השאלה העיקרית שנותרת היא כיצד אנו יכולים להתמודד בצורה הטובה ביותר עם הדיסאינפורמציה וכמויות המידע בצורה שתאפשר למטופל לקבל את הטיפול הטוב ביותר עבורו.

לקבלת דואר אלקטרוני על עדכונים חשובים ומאמרים גדולים יש להרשם לרשימת התפוצה.

ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961

לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.

קבלו עדכונים במייל

מחשבות של אחרים

מאיר: אני מקבל טיפול של אסקטמין במשך שנתיים התרופה עבדה טוב.מזה כשבוע אני מתחיל להרגיש שוב תופעות של דיכאון.מבקש...

מיקה: שלום,בת שלי בת 12, גבוהה, שוקלת 55 ק״ג, עם הפרעות קשב. התחילה עם אטנט שהיה מלווה בתופעות של נדודי שינה. החלפנו...

ניר: מעניין אבל חולק עליך בעניין הסיבות למה שתיארת. פחד המוות קיים אצל חלק יותר וחלק פחות אבל אצל יותר ויותר יש רצון...

חיים: הי אני כבר כמה שנים נהנה מאד לקרוא את מאמריך, אבל לאחרונה זה נהייה מאד קשה לקריאה, בגלל כל הסימנים האלו\ה... אני...

Amikam Salant: סקירה מרתקת !! תודה לך ד"ר ירדן לוינסקי על חוכמת החיים שלך !! בהערכה , עמי סלנט

שלומית אלחנני: אנשים חזקים יכולים להרשות לעצמם לפנות שימת לב, זמן, לאחרים - מתוך בחירה. אנשים חזקים שמים לב למה שנחוץ להם לשמר -...

תהילה: שלום וברכה! אני מקלפת את השפתיים כבר מגיל 5 ואני בת 37 מה יכול לעזור לי?????????? תודה!!!!!!!!

דוקטור יארינג: הצלחת לקלוע בכל סעיף, מזלי שאני מצליח לקרוא את הכותרות ולא להכנס לתוך הכתבות בעיתון, אין לי פייס/אינסטה/איכס או...

תגובות

5 תגובות לרשימה ”על אינטרנט, רופאים ומטופלים“, בסדר כרונולוגי. ניתן להוסיף תגובות בהמשך העמוד.

  1. מאת אסי סיקורל:

    כתבתי קצת על המאמר הזה ועל המאמר שעורר אותו מהניו יורק טיימס של רופא שממרר בקול גדול כנגד הגוגלרים שבמטופלינו.
    אני מאוד אוהב את המטופלים המחפשים – פשוט כי אני חושב שהם נמצאים שלב אחד קדימה יותר בדרך לביצוע מעטשה – שינוי התנהגותי, לקיחת אחריות וכדומה.
    בכל מקרה, זה אתגר שאני מתרשם הולך ונהיה קל וטבעי לבוגרים הצעירים יותר של בתי הספר לרפואה.
    אני שולח לינקים לאתרים טובים למטופלים שלי, משתמש בגוגל תמונות כדי להסביר להם דברים שבעבר נאלצתי לצייר.
    אני מנסה לכתוב על זה קצת בבלוג הרפואי שלי
    http://www.docurel.com

  2. מאת אנה:

    כפצינטית, אני מוצאת את עצמי מאוכזבת מהרמה המקצועית של רופאי המשפחה ורופאי הילדים בארץ (את האחרים אני לא פוגשת כדי לשפוט). יותר מדי פעמים, שמעתי "זה שום דבר" שעלה בסופו של דבר בימי אשפוז. יותר מדי פעמים התקמצנו על בדיקות מקצועיות או לחילופין שלחו את בני משפחתי לבדיקות סרק שלא הובילו לשום ממצא. כמו טכנאים לא מוכשרים במיוחד שמאבחנים לפי הסתברות סטאטיסטית של המוכר והידוע.

    בסופו של דבר, אני מוצאת את עצמי מנהלת את רופאי. אני מבצעת את המחקר לבד ומגיעה לרופא עם הוראות ביצוע – בקשות לבדיקות או לתרופות. הרי הגוף שלי ושל בני משפחתי הוא באחריתי ואם בעלי המקצוע מזלזלים בעבודתם, אקח אני את האחריות.

    הפרסטיז' המוגזם, הכניס ברופאים יוהרה ויחד עם עומס העבודה, הם עוורים מלראות את האנשים שעומדים מולם. לא רק כלקוחות, אלא כאנשים שצרייכם מענה בשעת סבל. הם אינם משתפרים, אינם ממשיכים ללמוד ולהתמקצע.
    זה נתיב המוביל לסכנה ברורה לא רק לרופאים אלא לחברה בכללותה.
    בהיותי אופטימית, אני מאמינה כי הדור החדש של הרופאים, יהיה שונה, למרות שלקרצף את היוהרה ממסדרונות הפאקולטות לרפואה, יקח זמן.

  3. מאת ALC:

    אנה – אני מסכים איתך בעקרון אולם יש גם יוצאי דופן. אם את במקרה בת"א ובכללית, אוכל להפנות אותך לרופאת המשפחה שלי (מומלצת ביותר) שפועלת באופן הפוך לחלוטין ותמיד (ביוזמתה שלה) שולחת לביצוע של כל הבדיקות האפשריות לשלילת כל אופציה שלילית שהיא 🙂

  4. מאת אשר עידן:

    ירדן שלום
    הפתעת אותי
    אף פעם לא דימיינתי אותך כרופא או כפסיכיאטר
    הדיעות הקדומות שלי והסטראוטיפים שלי לקחו אותי למקומות אחרים
    אבל אולי כולנו בו זמנית גם רופאים וגם חולים, גם חוקרי תרבות וגם בני שבטים אינדיאניים, גם אוואנגרד דיגיטאלי וגם פונדמנטליסטים קתוליים

  5. מאת דברים שעוברים לי בראש » ארכיון » החולה של עידן האינטרנט יודע יותר מדי:

    […] כתבה מתורגמת מתוך הניו יורק טיימס. אה, וגם על זה יש לי מה לומר… […]

הוספת תגובה






דוקטור, למה לא ענית? כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.

על מנת להגן על אתר זה מפני ספאם, שפה בוטה, התקפות אישיות או מסעות צלב, הפעלתי את אפשרות מודרציית התגובות באתר. כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.
אפרסם את תגובתך מייד לאחר שאוודא שאין שם שום דבר שמסוכן לבריאות.