7 דרכים שבהם אפשר להשתמש בטלפון לשיפור איכות החיים

כולנו מבינים/ות שלמכשיר הזה שנמצא בכף היד שלנו חלק גדול מהיממה, יש השפעה על הבריאות שלנו. בין אם הסמארטפון שלכם/ן משמש רק לעבודה או גם לתקשורת עם משפחה וחברים, הוא יכול לשמש לשיפור הבריאות הנפשית שלכם/ן. זה רק תלוי איך תשתמשו בו.

חלק מאיתנו משתמשים/ות בסמארטפון כדי לגלול עוד ועוד במשך שעות באפליקציות של רשתות חברתיות, או כדי להעיר הערות סרקסטיות שמפרקות את נפשם של אנשים אחרים. חלק מאיתנו משתמשים/ות בטלפון כדי לצפות בסרטונים שמלמדים אותם/ן איך להכין חלות בזמן הסגרים או כדי ללמוד קורסים מאוניברסיטה בחו"ל. ברור לכן, שלמכשיר הזה יש יכולת לשמש לדברים חיוביים או שליליים, תלוי איך אנחנו רוצים/ות להשתמש בו. למזלנו, אם נשתמש בו בצורה מכוונת, נוכל גם להפיק ממנו כמה תועלות אפילו בשביל הבריאות הנפשית. הבריאות שלנו.

הנה כמה דוגמאות לשימושים בסמרטפון שיכולים לשפר את הנפש שלכם/ן.

תשתמשו באפליקציות שמשפרות את בריאות הנפש

יש הרבה אפליקציות כיום שיכולות לעזור לכם/ן להשפיע ולשנות את הדרך שבה אתם/ן חושבים/ות. יש אפליקציות שעוזרות לכם/ן לתרגל את המוח בחשיבה חיובי, לתרגל חמלה כלפי עצמכם ואפילו לתרגל דפוסי חשיבה. יש אפליקציות יומן מחשבות שעוזרות לכם להכיר את דפוסי החשיבה שלכם, לזהות דפוסים לא יעילים או שמזיקים לכם כחלק מעבודה טיפולית או עבודה עצמית שמטרתה לשפר את הבריאות הנפשי.
אפליקציות אחרות עוזרות לווסת את הרגשות שלנו, שלהם יש כמובן גם חשיבות בבריאות הנפשית שלנו. אפליקציות מוכרות הן Headspace או Calm, שהן אפליקציות שמלמדות את המשתמשים איך לעשות מדיטציה, כלי מוכר ונפוץ לויסות רגשות לא נעימים.

יש גם אפליקציות שיכולות לעזור לכם להשפיע על דפוסי התנהגות, כדי לפתח הרגלים בריאים יותר ולהיפטר מהרגלים שליליים שמעכבים את ההתפתחות האישית שלכם. יש אפליקציות כלליות כמו Remente ואפליקציות פומודורו לניהול לוח זמנים ועוד ועוד. תשחקו עם האפליקציות עד שתמצאו את אלו שאתם אוהבים במיוחד. אם אתם/ן אוהבים אותן במיוחד, יש יותר סיכוי שתמשיכו להשתמש בהן לאורך זמן.

תעקבו אחר אנשים שגורמים לכם להשראה

בין אם אתם/ן עוקבים/ות באינסטגרם או בטיקטוק אחרי המומחה מטעם עצמו לשיפור איכות החיים כדי לקבל טיפים יומיים לבריאות מערכת העיכול או שאתם/ן עוקבים/ות אחר אירגון ציבורי כמו בית חולים או מרכז לבריאות הנפש, אתם/ן יכולים/ות לקבל טיפים טובים לאיכות החיים שלכם/ן לאורך כל היממה, ישר לכף היד שלכם/ן.

כדאי כמובן להתחבר ולעקוב אחר אנשים או ארגונים שגורמים לכם/ן לחשוב, שמעשירים אתכם/ן, שמעוררים בכם/ן השראה ותומכים בכם/ן. אבל אם אחד מאלו מתגלה שהוא גורם לכם/ן לחשוב דברים שליליים על עצמכם/ן, שהעצות והטיפים שהוא נותן לא מבוססים על ידע מקצועי אלא על אמונות לא מבוססות, או שהם מעוררים בכם/ן תחושת אי נוחות, תדאגו להסיר אותם מהמעקב שלכם/ן. אתם/ן צריכים/ות להיות אקטיביים/ות: לא לעקוב אחרי כל אחד, ולדאוג שיש תמורה לתשומת הלב שלכם/ן.

תתחילו טיפול אונליין

היום, אפשר לדבר עם אנשי ונשות מקצוע מצויינים ישירות מהטלפון הנייד. לפעמים זה פחות נוח, אבל היום אפשר באמצעות הטלפון לשלוח הודעות, לקבל טיפול טקסטואלי וגם לנהל שיחה טיפולית עם המטפל/ת שלכם/ן.

טיפול נפשי עם איש מקצוע מומחה יכול לשפר את איכות החיים שלכם בהרבה רבדים. מהתמודדות עם לחצים, חרדות, שיפור מצב הרוח, ללמוד איך לנהל תקשורת בריאה יותר ואפילו להתמודד עם הפרעת קשב ומחלות נפשיות כמו סכיזופרניה ו OCD. אתם /ן יכולים/ות לעשות את כל זה בכף היד. זה יכול לחסוך את הנסיעה ולקצר תורים.

סמארטפון

תשמרו על קשרים חברתיים

אחת הבעיות הקשות של שנת 2020 היתה הקושי לשמור על קשרים חברתיים בגלל הנחיות הריחוק החברתי. כדאי כאן לזכור שהמטרה המקורית של הטלפון, היא לנהל שיחה עם בני אדם. רוב האנשים היום מדברים פחות בטלפון משהם דיברו בעבר, למרות שהיום קל יותר לדבר. פשוט מרימים את כף היד ומחייגים.

אבל שמירה על מערכות יחסים בריאות חשובה גם לבריאות הנפשית של כולנו. תיצרו קשר בצורה סדירה עם בני משפחה ותרימו טלפון גם לחברים ומכרים. תקבעו שיחת וידאו עם בני משפחה בכל הגילאים אם אתם/ן לא יכולים/ות לראות אותם פנים אל פנים.

שימו לב גם איך אתם/ן משתמשים/ות במדיה החברתית. לשבת ולגלול עוד ועוד ועוד, לא ישפר את מצב הרוח שלכם/ת. יש מחקרים ארוכי שנים שהדבר היחיד שיוצא מגלילה חסרת תכלית זה זמן אבוד.

תצטרפו לקבוצות תמיכה ברשת

אם יש משהו שמעניין אתכם/ן, יש לזה גם קבוצה בפייסבוק או ברשתות מקצועיות. אם אתם/ן מתגרשים/ות יש קבוצות לא.נשים בתהליכי גירושין. אם יש לכם/ן הפרעת קשב יש קבוצות תמיכה להורים עם הפרעת קשב, לילדים עם הפרעת קשב, למבוגרים עם הפרעת קשב וסתם להפרעת קשב. אותו דבר למתמודדים עם פיטורין, עם חרדה חברתית, עם דיכאון ומה לא.

קבוצות תמיכה ברשת, אשר מנוהלת בצורה טובה יכולות לעזור להתחבר עם אנשים שמתמודדים עם בעיות דומות לאתגרים שאתם/ן מתמודדים/ות איתם. בגלל שאנחנו מדברים על רשת גלובלית, הרי שגם אם מה שאתם/ן מתמודדים/ות איתו נדיר יחסית באיזור המגורים שלכם/ן או במדינת ישראל, תמיד יהיו כאלו באיזה שהוא מקום בעולם שמתמודדים עם בעיה דומה.

תצטרפו לקורס שיכול ללמד אתכם כישורים חדשים

לא חסר קורסים והכשרות אונליין שיכולים לתת לכם כישורים חדשים. חלק משמעותי אפשר לצרוך דרך הטלפון הנייד, וחלק מהם עוסקים בתחומים של בריאות הנפש ויכולים לסייע לכם/ן. חלק דווקא לא עוסקים במישרין בבריאות הנפש שלכם/ן, אלא בדברים אחרים שיכולים להשפיע. תמיד רציתם/ן ללמוד איך לעשות עבודות שיפוצים קטנות? איך להכין פסטה מקמח? איך לתרגל ספורט בשיטת הצבא הקנדי? גם לקיחת קורסים בזמן הפסקת הצהריים שלכם בעבודה יכולה להיות סוג של טיפול עצמי. כשאתם מטפלים בעצמכם אתם בריאים יותר.

תקשיבו לפודקאסטים של בריאות

יש לכם זמן נסיעה ארוך ברכבת או ברכב? אם אתם אוהבים לשמוע מוזיקה זה דבר אחר, אבל אם אתם רוצים להרחיב את תחומי הדעת יש מגוון פודקאסטים בעברית ואנגלית שאתם יכולים להקשיב להם, במקום לשמוע סתם תוכנית להג אינסופית בערוצי הרדיו.

אתם יכולים להרחיב את הידיעה שלכם בנושאים בריאות הנפש, פסיכולוגיה, מערכות יחסים, הרגלים בריאים ותהליכים שיכולים לשפר את הבריאות ואיכות החיים. אתם גם יכולים להקשיב לספרים שלמים בזמן הנסיעה במקום לקרוא אותם, והמשמעות היא שבעצם אתם מוצאים זמן לעצמכם גם כאשר אין מספיק זמן.
לוקח זמן להתרגל לפודקאסטים או לאודיובוקס, אבל ברגע שהתרגלתם, תגלו שזה יכול להיות מאד נחמד, ואפילו בריא.

כל הדרכים הללו יכולים לתת לכם מענה. אבל אם אתם במצוקה ואתם מתקשים להתחזק בכוחות עצמכם, פנו לאנשי מקצוע ואל תמשיכו לדשדש. אם זה יעעיל תמשיכו, ואם זה לא יעיל מספיק לבד, קבלו עזרה מאחרים.

ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961

לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.

קבלו עדכונים במייל

מחשבות של אחרים

פלונית: יש לי גיסה שנכנסה לדיכאון לאחר הלידה של הבת שלה ובייחוד לאחר שקיבלה איבחון על כך שהיא על הרצף האוטיסטי (הבת). ...

יעקוביאן חנוך: אני סובל שנים מכאבים כרוניים קשים בפלג גוף תחתון במיוחד ברגליים יש פריצות דיסק נירולג קבע פגיע עיצבית קשה...

יעל: שלום רציתי לדעת האם וולבוטרין גורם להשמנה? התחלתי לקחת לפני שבועיים, מיד שיפור במצב רוח, שיחסית יותר טוב, אך...

אני: מערכת החינוך בעיקר מתעלמת מהפרעת קשב, אלא אם במקרה דרך הביטוי שלה היא קושי במקצועות רבי מלל. ע"ע "לקות ללמידה"...

גראס: יש אנשים עם נטיה לפתח פסיכוזה, ברגע שישתמשו בגראס זה יעורר את הנטיה, מקרוב ראיתי את הקשר הישיר בין עישון גראס...

יצחק ויסברג: שלוםוברכה אני חושב שהקושי האמיתי שלי זה הפרעת קשב והפסיכולוג והפסיכטאר אומרים שזה אובססייה וא סי די מה אתה...

ליליטה: איך ניתן להיגמל מוולבוטרין בצורה הדרגתית אם אסור לחלק את הכדור?

נעמה: תודה על המאמר המרתק! כמה פרפקציוניסטי זה מצידי שמצאתי 2 מילים עם טעויות סופר במאמר ‍♀️ הן לא מפריעות לרצף...

הוספת תגובה






דוקטור, למה לא ענית? כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.

על מנת להגן על אתר זה מפני ספאם, שפה בוטה, התקפות אישיות או מסעות צלב, הפעלתי את אפשרות מודרציית התגובות באתר. כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.
אפרסם את תגובתך מייד לאחר שאוודא שאין שם שום דבר שמסוכן לבריאות.