למה אתם עובדים כל כך קשה?

מכירים את הוורקוהוליסטים האלו שלא מצליחים להפסיק לעבוד, גם אם המחיר של העבודה גבוה, אפילו לא מתגמל? למה אנחנו לא יודעים לעצור את עצמנו כשאנחנו עובדים יותר מדי? 

אנשים שמכורים לעבודה – וורקוהוליסטים, נפוצים מאד. וורקוהוליסט זה לא אדם שעובד קשה, אלא אדם שעובד יותר מדי קשה. בכל מקום עבודה יש כאלו. אנשים שעובדים מצאת החמה ועד צאת הנשמה. אנשים שהעבודה הקשה שלהם מוערכת על ידי הממונים עליהם אבל הם לא ישנים מספיק, לא בריאים מספיק ובוודאי לא נהנים מספיק מתוצרי העבודה שלהם. לפחות, לא לאורך זמן. חלק מהם אפילו יודע שהם עובדים יותר מדי אבל הם לא מצליחים להפסיק. 

אצל וורקוהוליסטים יש דפוסי חשיבה נפוצים שגורמים להם להמשיך גם אם הם מרגישים שהם היו רוצים להפסיק את דפוסי העבודה המוגזמת. אולי גם אצליח להציע דפוסים אחרים, בריאים יותר. 

אתה מחכה לזמן הנכון כדי לעבוד פחות

דפוס החשיבה: אתה כל הזמן מחכה לרגע הנכון כדי להפחית את עומס העבודה, אבל הרגע הזה לא מגיע. תמיד יש עוד פרוייקט או עוד הזדמנות שממש 'מחייבת' אותך להמשיך לעבוד שעות ארוכות. תמיד יש עוד משימה שהגיעה. 

תיקון חשיבה: תשנו את ההתנהגות. במקום לחכות לזמן המתאים, פשוט תצאו מוקדם יותר. יש אנשים שמאמינים שהם לא יכולים להפסיק לעבוד והם צריכים להיות זמינים כל הזמן כי הם כל הזמן מקבלים מיילים חדשים או כי סוג העבודה שלהם הוא כזה שיש בהם מרכיב קריטי (לדוגמא מתכנת שאחראי על מרכיב חשוב במערכת). אחרים, חושבים שהם יפספסו הזדמנויות אם הם לא יהיו שם ברגע הנכון. 

אם אתם מפחדים לפספס איזו הזדמנות או ידיעה חשובה, אתם יכולים לנסות לזכור שתמיד תהיה הזדמנות מפוספסת אבל תמיד יהיו גם הזדמנויות חדשות. כשאתם לוקחים צעד אחורה, זו גם הזדמנות להסתכל על התמונה הגדולה ולתפוס הזדמנויות גדולות אפילו יותר. מצד שני, אם אתם עובדים בלי סוף כי מעבירים לכם מטלות בלי סוף ואתם מרגישים שאם תפסיקו לעבוד לא תספיקו את מה שאתם צריכים, כדי שתחשבו מאיפה הגיעו הציפיות האלו, ואיך אתם גורמים למנהלים להתאים את הדרישות שלהם למשהו מציאותי אחרת תגיע בשלב כלשהו קריסה.

אתם חושבים 'אם אני אפסיק לעבוד, יקרה אסון וכולם ידעו שפישלתי'

דפוס החשיבה: אנשים שמתמודדים מתסמונת המתחזה חושבים שוורקוהוליזם הוא הדבר היחיד שמפריד ביניהם לבין כשלון בקריירה. הם מאמינים שאם יעדרו מהעבודה מישהו בוודאי יגלה משהו והם יפוטרו.

תיקון חשיבה: תכירו בזה שהאמונה שעבודה בלי הפסקה היא זו ששומרת על הקריירה שלכם היא טעות חשיבה. באותה מידה הבוס שלכם יכול לחשוב שאתם עובדים הרבה יותר שעות מאחרים כי אתם לא מספיק טובים ונאלצים לעשות שעות נוספות ולהגיע לאותם השגים (גם טעות חשיבה), כי אתם לא מתנהלים נכון או שלא יודעים לתעדף. עדיף להבין שאת הפחד הזה לא באמת מעניין את אף אחד חוץ מאתכם.

אתם מאמינים שאתם יכולים לעבוד בלי הפסקה בצורה יעילה, למרות שאחרים לא מסוגלים 

דפוס החשיבה: כשאנשים עושים דבר מסוכן או חריג, הם נוטים להעריך את הסיכון בצורה פחותה. 'לי זה לא יקרה'. לדוגמא, אנשים ששולחים הודעות בזמן נהיגה חושבים שהם יצליחו להימנע מתאונה יותר טוב מאחרים. באותה צורה אתם מאמינים שאפשר לעבוד בלי הפסקה בלי פגיעה בתפקוד שלכם.

תיקון חשיבה: כדאי לא להניח שיש לכם כוחות על בזמן שלאחרים אין. יותר סביר שאם אתם עובדים 16 שעות ביממה לאורך תקופה, התפוקה לשעה שלכם יורדת בהדרגה עד שאין כל תועלת בעבודה נוספת. התועלת בעבודה של יותר מ 50 או שישים שעות בשבוע, כנראה זעומה. 

אני אעשה רק עוד דבר אחד

טעות חשיבה: הטעות הקטנה הזו היא לרוב מה שגורם לכם לפתח אורח חיים של עבודה מוגזמת. אם אתם נוהגים לחשוב שתעשו רק עוד דבר אחד ואז תלכו הביתה, אתם תגלו מהר מאד ששבוע עבודה של חמישים שעות לא מספיק לכם לעשות את מה שאתם רוצים.

תיקון חשיבה: תלמדו לזהות את המחשבות האלו כשהן צצות ומייד תגיבו במחשבה מתאימה שאומרת שבכל מקרה גם מחר יהיו לכם הרבה מטלות כך שאין סיבה להספיק עכשיו עוד אחת  ולשחוק את עצמנו. 

אתם לא מעריכים נכון את מה שאתם מפסידים

טעות חשיבה: אתם מאמינים שיהיה לכם מספיק זמן להשלים את כל הדברים שאתם מפסידים בגלל שעות העבודה, כמו טיולים, בילוי עם הילדים או פנאי. 

תיקון חשיבה: רוב האנשים לא טובים בלזהות מה הם מפסידים בזמן שהם בוחרים באופציה ב' והם מפסידים את אופציה א'. תשימו לב למה שאתם מפסידים כשאתם עובדים הרבה שעות, ותנסו להמיר את זה בדברים אחרים שחשובים לכם. לדוגמא 'אם אני נשאר בעבודה עוד שעה אני מפספס את מסיבת הסיום של הבת שלי.'  

אתם בלחץ כשאתם לא בעבודה

טעות חשיבה: אם אתם כבר בתוך דפוס של וורקוהוליזם, אז ברגע שתעדרו מהעבודה תתחילו להרגיש לחץ. אנשים טועים וחושבים שהלחץ הזה הוא סימן לכך שהם צריכים לחזור לעבודה.

תיקון חשיבה: תזהו שהעליה בחרדה נובעת מהשינוי שאתם עושים בדפוסי ההתנהגות שלכם ולא משום דבר אחר, ובוודאי לא בגלל שהחלטתם לשנות את ההתנהגות. אל תחששו גם אם יש עליה בחרדה ותחושת הלחץ תחלוף בהדרגה.

יש לכם עוד רעיונות איך לעבוד בשעות סבירות?

 

ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961

לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.

קבלו עדכונים במייל

מחשבות של אחרים

אסתי: האם ניתן ליטול אטנט לבעיות קשב וריכוז כשנוטלים קלונקס, האם יש להפסיק את הקלונקס לפני תודה

סני גורדון בר: מבקשת לדעת עבור בת משפחה בחו"ל האם אפשר לקבל קשר לפסיכיאטר ישראלי או דובר עברית בברלין שיכול לתת טיפול...

אור: המטפל מביא את עצמו לטיפול . את החוויות שלו , את הרגישות, החכמת חיים, הנסיון ועוד, לבינה אין את זה . פשוט אין . ...

טולידו רות: ברצוני להפסיק לקחת מירו 30 ופובוקסיל 50. האם הפסקה הדרגתית כלומר לרדת אחרי שש,בועיים לחצי כדור ולאחר מכן לרבע...

אור: לאור מה שאתה כותב, כמטופלת לשעבר אצל פסיכולוגית מדהימה, וכאחת שמשתמשת בAI ליישומים שונים , אני לא חושבת...

נעמה: אנחנו לא "לפעמים" מכירים את הגוף שלנו טוב יותר מכל אחד אחר - אנחנו תמיד מכירים את הגוף שלנו הכי טוב. וחולים לא...

חיים: מאמר מחכים, תודה

אדוה: היי ירדן, האם אתה יכול לתת דוגמאות לאסטרטגיות התמודדות?

תגובות

תגובה אחת לרשימה ”למה אתם עובדים כל כך קשה?“, בסדר כרונולוגי. ניתן להוסיף תגובות בהמשך העמוד.

  1. מאת אילנה אלש:

    תודה ד"ר לוינסקי. פוסט חשוב.

    עוד רעיונות 🙂
    – לדעת להאציל סמכויות ו/או להעביר משימות לאנשי צוות נוספים בארגון.
    – לדעת להגיד לא או לא עכשיו – גם לבוס (אבל בעיקר לעצמנו).

    משתפת את הבלוג בעמוד הפייסבוק האישי שלי ובלינקד-אין.

    אם אתה תאשר לי ויהיו תכנים מתאימים, אשמח מדי פעם לשתף בעמוד של BrainsWay. אני משתפת תכנים מעניינים, שקשורים לתחום בריאות הנפש, גם אם הם לא ממוקדים ספציפית בדיכאון או OCD. ובעיקר כאלה שמעלים מודעות ועוזרים לשבור סטיגמות.

הוספת תגובה






דוקטור, למה לא ענית? כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.

על מנת להגן על אתר זה מפני ספאם, שפה בוטה, התקפות אישיות או מסעות צלב, הפעלתי את אפשרות מודרציית התגובות באתר. כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.
אפרסם את תגובתך מייד לאחר שאוודא שאין שם שום דבר שמסוכן לבריאות.