הפרעת קשב ובעיות זיכרון

א.נשים שמתמודדים.ות עם הפרעת קשב, מרגישים.ות פעמים רבות שיש להם בעיות זכרון. הם מתקשים.ות לזכור דברים שנאמרו, להשתמש במידע חשוב ואפילו להיזכר במשהו שמישהו אמר להם.ן במשפט הקודם. אבל האם התרופות להפרעת קשב יכולות לעזור בשיפור הזכרון?

על תרופות להפרעת קשב וזכרון

תרופות לטיפול בהפרעת קשב לא עוזרות באופן סצפציפי לשיפור הזכרון באותו אופן שהן יכולות להשפיע באופן מיידי על יכולת הריכוז. למעשה, קשה לשפר זכרון עבודה והאסטרטגיות היעילות ביותר בתחום אינן תרופתיות אלא התנהגותיות, כמו להשתמש בכלי תזכורת יעילים ולהשתמש ביומן או פנקס כדי לזכור דברים שאתם.ן אמורים.ות לזכור.

אנשים חושבים שלהשתמש ביומן או בפנקס או בתוכנת TO-DO, פותר בקלות את הבעיה של לזכור דברים, אבל שוכחים שבכדי שזה יעבוד, צריך לזכור להשתמש בהם בזמן הנכון, ולכן יומן נייר או פנקס פחות יעילים אלא אם מצליחים לשלב שם בולט ג'ורנל יחד עם יומן אונליין שיש לו מנגנון תזכורות חוזרות. כל היומנים, התזכורנים והכלים ליעילות, עובדים רק אם יש הרגלי עבודה שמשולבים בכלים האלו, כי צריך לזכור לרשום בתוכם, להפעיל אותם ושהם יהיו שם בכלל כשצריך אותם.
הבשורה הטובה היא שאם אתם.ן סובלים.ות מהפרעת קשב ולוקחים.ות תרופות להפרעת קשב, יש לכם.ן סיכוי טוב יותר להיות מרוכזים.ות, ולכן תוכלו לבנות תהליכי שימוש בזכרון טובים יותר.

תרופות ושיפור הזיכרון

יש דרכים שבהן התרופות עוזרות בצורה לא ישירה לזכרון. אם אחת הבעיות שלכם.ן שקשורה בזכרון היא שלא הייתם.ן מספיק מרוכזים, לא שמתם.ן לב במלוא הריכוז למה שנאמר בשיחה ולכן לא יכולתם.ן לזכור בצורה טובה כי לא הקשבתם.ן בהתחלה, אז התרופות יכולות לסייע. תרופות לשפור הריכוז, משולבות בהרגלים בריאים שניתן לפתח יחד עם קצת תרגול מיינדפונס כדי להיות מסוגלים להתמקד בכאן ועכשיו יכולים יחדו לשפר בעיות זכרון שנובעות מחוסר ריכוז.

גם תרופות שמשפיעות על המצב הרגשי יכולות להשפיע בעקיפין על הזכרון שלכם.ן למרות שזו לא המטרה המרכזית שלהן. אם אתם.ן בתחץ מתמשך, או סובלים.ות מחרדה או דיכאון, היכולת שלכם.ן להתרכז ולהשתמש בזכרון וזכרון עבודה פוחת. המשמעות היא שאם תטפלו בגורמים לאותה מצוקה רגשית, כך גם תוכלו להשתמש טוב יותר בזכרון שלכם.

תרגול זכרון ממוחשב

יש תוכנות ואפליקציות שמספרות שהן משפרות את הזכרון. אבל, ממה שאני מכיר, לפחות במקרה של הפרעות קשב, התוכנות משפרות זכרון ב'פעילויות קרובות', כלומר זכרון העבודה משתפר בביצועים במשימות שקשורות בתרגול עצמו, אבל הן לא משפרות את הביצועים של 'פעילויות רחוקות'. כלומר אם התוכנה מתרגלת אתכם לזכור סדרה של מספרים (פעולה קלאסית של זכרון עבודה) ואתם משתפרים במטלה הזו, זה לא יעזור לכם לזכור טוב יותר לקחת את הילדים מהחוגים.

מי יכול לעזור לי לשפר זכרון

אולי מי שיכול לעזור לכם.ן לשפר את הזכרון בצורה הטובה ביותר הוא בן/בת הזוג שלכם.ן. הכי קל למנות את מי שאין לו.ה הפרעת קשב בתור מי שמנהל.ת את העניינים בבית. זה לא רעיון טוב כי אולי זה יעיל מבחינות מסויימות אבל זה יוצר דינמיקה לא בריאה בין בני.בנות הזוג. אם אחד או אחת מבני הזוג נוטל על עצמו את התפקיד של לזכור (ולכן גם לעשות את כל הדברים), הצד השני לוקח.ת פחות ופחות אחריות. הדינמיקה הזו תוביל לכעס, תסכול ובהמשך פגיעה במערכת היחסים. אז כמובן שאפשר לעזור מדי פעם, אבל אל תיקחו על על עצמכם.ן להיות ה"זכרון המשפחתי".

לסיכום, יש מחקרים רבים שמראים שתרופות לבד לא נותנות את הטיפול האופטימלי להפרעת קשב. מתברר שהטיפול האופטימלי הוא טיפול תרופתי שמותאם לסימפטומים האישיים שלכם.ן, יחד עם כלים ואסטרטגיות עבודה שיקלו עליכם.ן, זאת כדי למקסם את התפקוד שלכם.

לכן, אם אתם.ן רוצים.ות להצליח בכך, אל תסתפקו בביקור חד פעמי או חד שנתי אצל הרופא שלכם.ן לשיחה קצרה בנושא הפרעת קשב. במקום זה, תחפרו יותר לעומק ותשתמשו בכל האפשרויות שקיימות כדי לשפר את איכות החיים שלכם.ן

ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961

לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.

קבלו עדכונים במייל

מחשבות של אחרים

כ.ד.ז: מגיע הרגע שאין ברירה אי אפשר לבד תודה על החיזוק

מזל ר.: נושא מעניין. אני לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי במצב כזה. אבל אני מכירה הרבה מתמודדי נפש שההתמודדות שלהם...

אסתי: האם ניתן ליטול אטנט לבעיות קשב וריכוז כשנוטלים קלונקס, האם יש להפסיק את הקלונקס לפני תודה

סני גורדון בר: מבקשת לדעת עבור בת משפחה בחו"ל האם אפשר לקבל קשר לפסיכיאטר ישראלי או דובר עברית בברלין שיכול לתת טיפול...

אור: המטפל מביא את עצמו לטיפול . את החוויות שלו , את הרגישות, החכמת חיים, הנסיון ועוד, לבינה אין את זה . פשוט אין . ...

טולידו רות: ברצוני להפסיק לקחת מירו 30 ופובוקסיל 50. האם הפסקה הדרגתית כלומר לרדת אחרי שש,בועיים לחצי כדור ולאחר מכן לרבע...

אור: לאור מה שאתה כותב, כמטופלת לשעבר אצל פסיכולוגית מדהימה, וכאחת שמשתמשת בAI ליישומים שונים , אני לא חושבת...

נעמה: אנחנו לא "לפעמים" מכירים את הגוף שלנו טוב יותר מכל אחד אחר - אנחנו תמיד מכירים את הגוף שלנו הכי טוב. וחולים לא...

הוספת תגובה






דוקטור, למה לא ענית? כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.

על מנת להגן על אתר זה מפני ספאם, שפה בוטה, התקפות אישיות או מסעות צלב, הפעלתי את אפשרות מודרציית התגובות באתר. כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.
אפרסם את תגובתך מייד לאחר שאוודא שאין שם שום דבר שמסוכן לבריאות.