מה לעשות בימי ראשון?

עבור רוב האנשים, יום ראשון הוא כנראה היום העמוס ביותר בשבוע. רוב האנשים לא ממש נחים בסוף השבוע, ושומרי המסורת מגלים שמוצ"ש זה זמן מדהים להספיק המון דברים. כך שיוצא, שאנחנו מסיימים את יום ראשון לפעמים מותשים לחלוטין.

בתחילת השבוע גם כל המנהלים, הלקוחות והעובדים שלנו מחליטים שהם צריכים לבצע את כל מה שהם לא עשו בסוף השבוע הקודם, כך שמצד אחד אנחנו חוטפים/ות מבול של מטלות חדשות, ומצד שני יש הר של מטלות קודמות שצריך לסיים. אז מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם תחילת השבוע בצורה טובה יותר?

תרגעו טיפה עם הביקורת העצמית על מה שלא הספקתם/ן

אחת המחשבות הטורדניות הנפוצות של אנשים היא מה אנשים יחשבו עליהם אם הם יגלו שהם לא הספיקו לעשות כל מני דברים. אנשים ממש יושבים ומדמיינים את המנהלים שלהם או הלקוחות שלהם חושבים 'איזה בן אדם איטי ולא יעיל האיש הזה. מה הוא עושה כל היום?'

בכל עבודה כמעט, וזה לא משנה אם זה פקיד בנק או חוקרת באקדמיה, יש כמות בלתי נגמרת של מטלות. זה לא אומר שאנחנו צריכים לעבוד סביב השעון עד שאנחנו נופלים חסרי כוחות. אנחנו צריכים/ות להזכיר לעצמנו מדי פעם שזה בסדר לעשות עבודה מלאה וטובה וגם לקחת לעצמנו זמן למנוחה או לשאר הדברים שעושים בחיים, כמו פנאי, פעילות גופנית, משפחה וזוגיות.  אפילו צפיה פעם בכמה זמן בנטפליקס זה בסדר.

אם אתם/ן מוצאים/ות את עצמכם/ן מדי פעם מקשיבים/ות לביקורת העצמית הנוקשה הזו, תנסו גם להקשיב לקול השני. הקול הזה שמכיר בעובדה שאין לכם/ן שליטה על מה שאנשים אחרים חושבים, ושבכל מקרה רוב האנשים לא באמת יושבים וחושבים עליכם/ן רוב הזמן, אם בכלל.

תעשו לפחות משהו משמעותי אחד

צריך להודות שרוב העבודה של כולנו די שגרתית. מטפלים בתקלות, שולחים מיילים, חוזרים למטלות שהתחלנו כבר לעשות קודם. אנחנו די מתוסכלים/ות מזה כי היינו מעדיפים/ות לעשות משהו משמעותי שממש מקדם אותנו או את אחרים, כמו לחשוב על משהו חדשני, לפתור בעיה שמפריעה לכולם או ליצור משהו יצירתי. אבל, רשימת המטלות שלנו כוללת המון דברים דחופים כמו לדבר עם זה ועם זו, לכתוב מיילים ולהכין מצגות או מסמכים.

מה שכדאי לעשות, זה שברוב הימים ננסה לעשות לפחות דבר אחד שהוא חשוב אבל לא דחוף, וזה יתן לנו תחושת סיפוק ומשמעות מתמשכת. לדוגמא, אתם/ן יכולים/ות לשלוח את המייל ההוא שתמיד אמרתם/ן שתשלחו, או לשנות משהו משמעותי בהרגלי העבודה שלכם/ן. זה יכול גם לתרום לכם/ן לתחושה של שליטה בחיים שלכם/ן, כשאתם/ן מקדמים/ות דברים שחשובים לכם/ן.

תאטו את הקצב

ברור שאתם/ן רוצים/ות לסיים את כל המטלות כבר ביום ראשון, אבל להכנס לאטרף יכול לגרום לכם/ן להתעייף בהמשך השבוע כי תיגמר לכם/ן האנרגיה. עבודה היא ריצת מרתון ואי אפשר לעבוד בקצב ספרינט כל הזמן. מעסיקים אוהבים למלא לנו את הלו"ז בעבודה "יצרנית" בכל דקה פנויה אבל התוצאה היא מליון מיילים וישיבות שבהם אתם/ן לא מקדמים/ות שום דבר.

כדאי לכן לזהות ולפנות זמנים ברורים שבהם תוכלו להוריד קצב ולנוח. כשאתם/ן מחכים/ות מחוץ לחדר הישיבות אפשר לשתות קפה ברוגע ולדבר עם אנשים, כשאתם/ן אוכלים/ות, לכבות את המסך ולא לקרוא מיילים תוך כדי לעיסה.

תקצרו את הרשימה

לפעמים הסיבה שאנחנו מבואסים/ות ביום ראשון, היא כי סידרנו את היומן ואת רשימת המטלות כך שביום ראשון יהיו לנו המון דברים להספיק. אבל ברוב הפעמים, המשמעות היא שסידרנו לעצמנו יותר עבודה משאנחנו מסוגלים/ות להספיק לעשות, ובחלק מהמקרים אנחנו גם לא אמורים/ות להספיק ויתכן שאנחנו יכולים/ות להספיק בהמשך השבוע. עוד בעיה, כמו שכתבתי קודם, היא ששאר האנשים ישלחו אלינו מטלות לביצוע כי גם השבוע שלהם מתחיל.

תזהו פעילויות שיש סיכוי שיגרמו לרשימת המטלות שלכם לתפוח, תידחו אותם, ותקצו זמן ביום ראשון לביצוע מטלות שכבר נמצאות ברשימה. תחסמו את הרשתות החברתיות ביום ראשון, גם אם קורים שם דברים סופר מעניינים.

תתחילו באמצע היום

עם כל הרצון הטוב והמוטיבציה, רובנו לא מסוגלים לעבור מאפס למאה בקלות. תתחילו במטלות פשוטות שלא דורשות מאמץ וחשיבה מורכבת, כמו בסידור השולחן שלכם/ן, בביצוע מטלות רוטיניות פשוטות כמו מחיקת דואר זבל או קריאת הודעות שמיועדות לכל הארגון. ואז בהדרגה תעברו לדברים שדורשים פעילויות חשיבה מורכבות.

יום ראשון מגיע כל שבוע. עדיף שנגיע גם אליו מוכנים.

ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961

לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.

קבלו עדכונים במייל

מחשבות של אחרים

מאיר: אני מקבל טיפול של אסקטמין במשך שנתיים התרופה עבדה טוב.מזה כשבוע אני מתחיל להרגיש שוב תופעות של דיכאון.מבקש...

מיקה: שלום,בת שלי בת 12, גבוהה, שוקלת 55 ק״ג, עם הפרעות קשב. התחילה עם אטנט שהיה מלווה בתופעות של נדודי שינה. החלפנו...

ניר: מעניין אבל חולק עליך בעניין הסיבות למה שתיארת. פחד המוות קיים אצל חלק יותר וחלק פחות אבל אצל יותר ויותר יש רצון...

חיים: הי אני כבר כמה שנים נהנה מאד לקרוא את מאמריך, אבל לאחרונה זה נהייה מאד קשה לקריאה, בגלל כל הסימנים האלו\ה... אני...

Amikam Salant: סקירה מרתקת !! תודה לך ד"ר ירדן לוינסקי על חוכמת החיים שלך !! בהערכה , עמי סלנט

שלומית אלחנני: אנשים חזקים יכולים להרשות לעצמם לפנות שימת לב, זמן, לאחרים - מתוך בחירה. אנשים חזקים שמים לב למה שנחוץ להם לשמר -...

תהילה: שלום וברכה! אני מקלפת את השפתיים כבר מגיל 5 ואני בת 37 מה יכול לעזור לי?????????? תודה!!!!!!!!

דוקטור יארינג: הצלחת לקלוע בכל סעיף, מזלי שאני מצליח לקרוא את הכותרות ולא להכנס לתוך הכתבות בעיתון, אין לי פייס/אינסטה/איכס או...

הוספת תגובה






דוקטור, למה לא ענית? כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.

על מנת להגן על אתר זה מפני ספאם, שפה בוטה, התקפות אישיות או מסעות צלב, הפעלתי את אפשרות מודרציית התגובות באתר. כדי להבין איך אני עונה לשאלות קראו את מדיניות התשובות שלי.
אפרסם את תגובתך מייד לאחר שאוודא שאין שם שום דבר שמסוכן לבריאות.